Serie:Herrar division 4 södra   Tabell >>
Samling:19:00
Seger mot Tyresö IBS.
2017-12-08 09:59

Det var en match om andraplatsen i serien som stod på spel i denna drabbning. Tyresö låg på en andraplats före Tullinge som låg trea inför denna drabbning. Segraren skulle inneha kvalplatsen bakom serieledande Bedarö och ett försprång på de jagande lagen bakom.

Det var ett toktaggat bortalag som började bäst. Och man visade att man hade mer vilja från start. Man tog ledningen med både 1 - 0 och 2 - 0 i den första perioden, 2 - 0 blev även resultatet efter period 1. Och hemmalaget hade en hel del att tänka på.

Man hade ett bra snack i paus och gjorde vissa ändringar till den andra perioden. Något som skulle visa sig bära frukt. Forsell reducerade redan efter 1 minut. Max gjorde 2 - 2 efter 13 minuter, och det kändes som Tullinge tagit över helt. Porre och Patrik gav hemmalaget en ledning med 4 - 2 till periodslut.

Bortalaget såg riktigt revanschsugna ut inför den tredje perioden, man hade ju trots allt låtit hemmalaget tagit över matchen totalt. Och man reducerade också efter 5 minuter av den sista perioden. Men Joppe gjorde 5-3 i PP på en snygg diagonalpassning från Patrik. Den för dagen glödheta Max gjorde sedan 6 - 3 på en individuell prestation. PH gör sedan 7 -3 och matchen ser avgjord ut, men bortalaget ville annorlunda.... Tullinge slappnar av och släpper in 4 - 7 onödigt. Tullinge spelar slött och slarvigt och släpper in Tyresö i matchen som får göra både 5 och 6 - 7. Max snirklar sedan in en ny macka till Jeppe som gör 8 - 6. Tyresö reducerar ytterligare en gång till, men Tullinge vinner med 8 - 7. Noterbart att Oskar Wågström i bortalaget gör 3+4, han är alltså direkt inblandad i bortalagets samtliga 7 mål(!).

Tullinge gör absolut ingen bra match. Men man får hem alla 3 poängen till slut vilket är det viktigaste. Man spelar riktigt bra i 30 minuter av matchen. Den första perioden samt de 10 sista minuterna i den tredje perioden kan man glömma. Men nu har man kvalplatsen i egna händer och det är det som räknas.  Vi vill återigen tacka publik, domare och motståndare och önskar Tyresö fortsatt lycka till i serien.