Serie:Herrar division 3 södra   Tabell >>
Samling:18:30
Herrar b tog andra raka segern.
2018-10-22 10:20
I fredags så tog Tullinge sig till nacka för spel i ormingehallen och match mot Boo. Man kom till spel med 16 spelare som var riktigt taggade på att följa upp den senaste segern mot Vendelsö med en ny vinst.

Vi valde att starta matchen på 3 femmor som mål att vårt yngre, snabbare lag skulle mala ner ett mer tungt och ålderstiget motståndarlag. Men det var hemmalaget som tog ledningen redan i den 4:e matchminuten. Och Boo har kommandot i matchen första halvan av den första perioden. Men ju allt mer perioden lider så tar Tullinge över mer och mer. Och rättvist så kommer kvitteringen genom Dedde på frislag. Om coachen inte misstar sig här så är det dessutom hans första seniorlagsmål! Av bara farten så ger Joppe oss ledningen några minuter senare efter att man pressat motståndarna till enkla misstag. Vi går till vila med med ledning, en vila som våra motståndare behövde betydligt mer än vi då vi börjat varva igång.

Den andra perioden börjar precis som den första slutade. Vi ökar dessutom på ledningen till 4-1 under perioden. Vi har bra kontroll på matchen, men börjar släppa motståndarna till onödiga lägen, som dessutom gör dom mer desperata. Vi släpper in en reducering i slutet av perioden, men leder matchen med 4-2.

Man kan ju fundera om vi fick roppar i vårt vatten i paus. Eller om motståndarna fick någon energigivande substans i paus. För dom rivstartade den sista perioden, medan vi var fortfarande kvar i omklädningsrummet. Boo kommer ikapp till 4-4 på bara ett par minuter in i perioden. Men vi ruskar av oss det och tar tag i matchen igen och efter 5.26 så gör vårt PP mål. Drygt minuten senare slår Ralle en av sina patenterade pass och Julle smäller in 6-4. Vi tappar tyvärr in en reducering, men vi har fortfarande kontroll på matchen, som börjar bli grinig. Vissa spelare kan hantera griniga matcher bättre än andra, Boo hade en herre som absolut inte kunde hantera det. Först går han in och proppar Joppe efter att Joppe spelat ifrån sig bollen, en tydlig jakt på spelare utan intention att spela på boll. 5 minuters utvisning och här borde vi dödat matchen. Men vi får inte till det. Sen kommer samma stjärna in efter sin utvisning och sätter upp en armbåge i ansiktet på Forsell mer eller mindre direkt han kommer in på planen. Att killen klarar sig undan ett rött kort där och endast får 2 minuter ska han tacka någon högre makt för. Trots dessa chanser i numerärt överläge så gör vi inte det där viktiga 7-5 målet förrän i spel 5 mot 5. Granevi slår en briljant passning till Marcan som styr in 5-7. Joppe slår sedan in spiken i kistan med 8-5 i tom bur.

Som coach är man riktigt  nöjd med det man ser från grabbarna i denna match. Om man ska tala i egenskap av historik så har vi tidigare haft svårt att vinna den här typen av matcher då vi lätt skiftar fokus på annat än själva spelet. Men något riktigt positivt har hänt med det här laget. Vi maler på och spelar vårt spel och äger den här matchen i 50 minuter. Visst vi släpper onödigt in motståndarna i matchen, och Boo ska ha cred för att man tar chansen när man får den. Men idag var vi snabbare, hungrigare, intensivare och hade bättre ork. Tredjefemman går återigen in och levererar mål, vilket är riktigt glädjande. Andrafemman hade en tyngre dag produktionsmässigt, men i spelet hade man anfall i stora delar av matchen och man skapade massor av chanser. Idag firade förstafemman stora triumfer och öste in mål och gjorde sina motståndare så frustrerade att man var tvungna att ta till alla möjliga metoder för att försöka stoppa dom, och inte ens det lyckades. Hela laget är med och bidrar till den här segern och det gör en coach riktigt varm i kroppen att se. Och vi har dessutom mer att ge! Vi hade ett för dagen finskt domarpar som är här i något sorts utbytesprogram. Och de stackarna hade det inte lätt ska ju sägas. Mycket närkamper, intensivt spel. Här ser man vad mycket kan göra när man har kommunikation mellan spelare och domare. Nu blev det något enstaka ord på engelska här och var och det är då svårt att stoppa 2 heta lag som krigar för att vinna en match att spåra ur. Man kan säga att dom tappade matchen i den tredje perioden, men som sagt så finns förståelsen där.

Nu tar vi nya tag och siktar på att besegra det omöjliga monstret Bedarö. Vi fick ju 4-4 hemma senast och förstörde deras perfekta säsong förra säsongen. Bryter vi en ny svit nu tro? 3/11 är datumet. Matchstart 16.15 i tullingehallen.