Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Herrar A

Seger i Botkyrkaderbyt!
2015-11-11 22:47
217 åskådare hade tagit sig till Tullingehallen på onsdagskvällen för att beskåda derbyt ikväll. Vi har haft två riktigt bra träningar i veckan som gått och det fick vi verkligen ut i alla fall i första perioden där vi hade bra energi och jobbade som ett lag. Vi fick verkligen en smakstart på matchen när vi redan i andra bytet och med spelade 38 sekunder skär stora hål i gästernas försvar när bollen löper som ett snöre kors och tvärs och Mattis lägger den mot målvaktens vänstra stolpe och där finns Dempa som slår in den i öppen kasse när målvakten inte hinner med. 1-0! Gästerna försöker få tag i spelet och försöker dra ner på tempot något, men den första halvan av perioden för vi spelet. Mitt i akten får vi först ett pp som inte resulterar även om vi har bra fart på bollen. Strax därefter ytterligare ett pp där vi etablerar ett bra tryck och där Anton hittar Mattis som gör sitt första mål för kvällen. 2-0. Några minuter senare trycker en rödtröja på ganska fränt mot Berget i en situation framför kassen vilket kapten Schüler vill stävja vilket resulterar i att det blir spel fyra mot fyra. En minut in i detta blir det högljudda protester för något från gästernas bås och ännu en tvåa döms ut. När vi minuten senare har spel fem mot fyra som vi inte lyckas förvalta får vi spela fem mot tre en stund men inte heller det leder till något produktivt framåt. Perioden slutar 2-0 målmässigt till Tullinge och spelmässigt sett vår period, skottstatistiken 12-2 säger sitt, men perioden är naturligtvis präglad av de många utvisningarna.

I andra perioden är det vi som står på hälarna och det går inte många sekunder förrän en reducering är ett faktum. 2-1, slarvigt. I bytet efter får Söder sitta två minuter för hands, odiskutabelt men oturligt när bollen hamnar rakt i hans hand, och i det efterföljande pp:t så kvitterar gästerna, 2-2. Under mittdelen av perioden faller vi ner lite och tappar tempo och skärpa, och vid flera tillfällen slarvar vi på mittplan eller i höga slottet och får spelvändningar mot oss. Efter dryga nio minuter bjuder Nille på en läcker framspelning till André som gör ett lika läckert avslut. Ett klassmål! 3-2 och ledning igen. Med fem minuter kvar av perioden får vi spela box och det förvaltar gästerna så att det är kvitterat igen och 3-3 på tavlan. Repliken kommer dock snabbt när Adam N skjuter fart på vänsterkanten och hittar fint fram till Anton framför kassen och arton sekunder efter kvitteringsmålet tar vi ledningen igen, 4-3. I slutsekunderna av perioden får vi återigen spela pp, men det händer inte mer före pausvilan. Perioden lite jämnare spelmässigt, målmässigt till gästerna, skotten vann vi knappt i en period där inte många avslut hittade fram till mål för någondera laget.

Tredje perioden inleder vi i pp men det blir inga noteringar i protokollet där, men efter dryga fem minuter så kommer 5-3 när Tysk från centrala mittplan lägger bollen rakt fram mot kassen där Anton fiskar upp den och överlistar målvakten. Därefter går matchen in i mycket fram-och-tillbaka-spel, ingen högre kvalitet. Gästerna städar av en tvåa och efter drygt halva perioden står vi på hälarna i en omställning vilket leder till en reducering, 5-4 på tavlan nu. Nerv i matchen? Jajamän! En och en halv minut senare är det så Anton och André som samarbetar och Anton fullbordar därmed ett äkta hat trick, 6-4! Sista minuterna av matchen får vi spela box play men kontrollerar det och vi håller ut in i slutet och håller emot den sista anstormningen i spel fem mot sex den sista halvminuten. I den här perioden tar vi tillbaka initiativet, vinner både målmässigt och skotten, även om det sett till hela matchen kunde ha blivit många fler mål för vår del, lite för många missade lägen, men sammantaget en bra laginsats idag, och fokus på rätt saker!

Det märktes tydligt på plan att detta var ett derby och mycket prestige mellan lagen och även individuellt. Härlig inramning med den mångtaliga publiken också, delar av läktaren blev ståplats ikväll för att alla skulle få plats.

Biljettintäkterna ikväll går oavkortat till kampen mot prostatacancer, det tackar vi föreningen för, och ett särskilt tack till Söder som tog initiativet till lagets deltagande i årets Mustaschkamp, som pågår november månad ut. Med anledning av detta delade sekretariatet ut ett lite annorlunda pris ikväll, för "bästa mustasch", och priset gick till Axel, som förärades med en rakapparat. Tack till Elon/Stima som stod för detta!

Vi tackar också gästerna, alla i publiken och domarna för ikväll!