Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Herrar A

Klar seger efter stabil laginsats
2016-11-12 16:48
164 personer hade bänkat sig på läktaren för eftermiddagens match mot Telge, efter att damerna tog viktiga tre poäng mot gästande AIK. Telge inledde piggast med en energifylld offensiv och även om vi får till några anfall så är det gästerna som drar det längsta strået och sätter 0-1 i tredje minuten. Ingen oro i leden utan vi spelar oss in i matchen och tar över genom en tät och stabil defensiv där många av gästernas avslut går i täck, och vi ställer om och anfaller. Efter nio minuter får vi spela box vilket vi klarar av bra, så bra till och med att vi bryter bollen och går till anfall genom Johnny på vänsterkanten passar fint över i sidled till G som kvitterar med elva sekunder kvar av boxen, 1-1! Tre minuter senare anfaller tredjelinan och biter sig fast framför kassen och Wider hittar Nille som är sist på bollen som lite underliga vägar hittar in i nät, 2-1! Resten av perioden spelar vi klokt och med bra tålamod, vi har tagit initiativet i matchen. I pausen ville Rille och Totte justera några små detaljer men i övrigt inte ändra något, mer än att Simon fick ersätta AJ som kände av sina ljumskar.

Tre minuter in i andra perioden vinner Jake bollen i högra sarghörnet och hittar Aje snett inom bakåt. Aje vänder runt och håller undan sin back och sätter 3-1 högt. I nionde minuten får vi spela pp och vi rullar runt bollen fint och hittar några bra lägen men målvakten gör några fina räddningar. Med en sekund kvar av pp utökar André till 4-1 efter att ha siktat in sig noga, assisten kom från Jake. Två byten senare får Simon bollen av Tysk, bågar in och söker en lucka, hittar den och sätter bollen fint i mellanhöjd tätt intill stolpen, 5-1! I samband med det tar gästerna time out för att prata ihop sig om motåtgärder. De kommer ut med lite ny energi men vi fortsätter stabilt och skapar flera chanser framåt även om det inte resulterar i fler mål i perioden. Skottstatistiken vinner vi med 16-7 vilket säger en del om matchbilden.

Den tredje perioden fortsätter spelmässigt som den andra slutade, och vi utökar efter knappa fem minuter när Mattis fina handleder skickar fram bollen till Dempa som trycker in den, 6-1! Några minuter senare får Jake sin andra tvåa för dagen och precis som i hans första utvisning, det verkade vara ett framgångsrikt koncept idag, går vi mål och utökar ledningen till 7-1 när Wider bryter bollen, hittar fram till Aje som driver mot mål, håller i bollen och väntar till exakt rätt läge innan han avlossar ett välplacerat skott. Fyra minuter senare verkar det som att vi börjat tänka på slutsignalen och gästerna som gått ner på två femmor får göra både 7-2, 7-3 och 7-4 när vi plötsligt blivit passiva och för stillastående. Nu är det vår tur att ta time out och styra upp saker och ting. Gästerna börjar plocka ut målvakten när de har kontroll på bollen och etablerar tryck men André som finns på mittplan får bollen av Jake som brutit, driver framåt några meter, ställer in siktet och lägger in bollen i tom kasse och vi har 8-4 på tavlan. Gästernas anstormning fortsätter men Berget fortsätter att göra fina räddningar. Med 39 sekunder kvar av matchen får vi en tvåa för sex man på plan men vi håller tätt. Skottstatistiken den sista perioden var 8-17 vilket säger en del om slutet av matchen.

Vi tog för oss bra framför motståndarkassen idag och högg på returer och lösa bollar vilket renderade i två mål, om jag minns rätt. Det kunde ha blivit flera mål om ramträffar och bollar som rullade parallellt med mållinjen har haft en lite annan riktning. Båda målvakterna gör flera kvalificerade räddningar. De tre baklängesmålen i tredje perioden kom alla till efter dåliga beslut långt upp på planen vilket skapade kontringar som gästerna utnyttjade effektivt.
Bortsett från några minuter i andra halvan av perioden gör vi en bra laginsats och sett till hela matchen är det nog den mest stabila insatsen hittills i år. Alla femmorna producerade idag, och Simon fick göra sitt första mål i seriematch också, kul! Johnny blev välförtjänt utsedd till Matchens Lirare och fick en fin blomsteruppsättning skänkt av vår sponsor Tullinge blommor, tack för det!