Referat: FBI Tullinge (B) - Tyresö Trollbäcken IBK (C)
2017-10-15 09:05
Forsell gjorde hela 10(!) poäng den senaste omgången.
Storseger för Tullinge (b)!
Tullinge (b)s herrlag tog på lördagen emot Tyresö Trollbäcken (c) på hemmaplan. Man var förberedda på en jämn match i 60 minuter. Det skulle visa sig annorlunda.
Det var ett taggat bortalag som faktiskt tog ledningen genom ett snyggt kryssskott bakom inlånade veterankeepern "Niko". Och den första perioden var jämn resultatmässigt. Spelmässigt så var det ett hemmalag som hade mycket kontroll i anfall och förde spelet. Bortalaget satsade mycket på långbollar och kontringar. Något som inte resulterade något nämnvärt. Det var ändå en 3-2 ledning för hemmalaget i periodpaus efter mål av Nodde, Patrik och Forsell.

Den andra så började hemmalaget få betalt för nötandet i den första perioden. Man gjorde 3 mål inom loppet av 1.26. Vilket fick bortalaget att ändra taktik och börja kliva upp i en mer pressande 2-2-1. Och man reducerade till 3-6. Men hemmalaget gjorde ett sista ryck och gjorde 2 mål till under periodens sista 19 sekunder. Målskyttar period 2 var Patrik, Joppe x2, Krylbo och Isak.

Den sista perioden så märktes det att bortalaget mer eller mindre givit upp. Att sen Joppe 41 sekunder in i perioden utökar ledningen gör att motståndarna inte hade någon större lust för innebandy resten av matchen. Den sista perioden spelade hemmalaget ut och bjöd på några riktigt fina mål. Och hela perioden var en stor orgie i anfallsspel och mindre bra försvarsspel. Det hela slutar som sagt 18 - 5 efter att dessa gjort mål för hemmalaget den sista perioden: Joppe x2, Isak x2, Porre x2, Forsell x2, Olle samt Patrik.

Insatsen var riktigt stabil från hemmalaget. Man höll tempo matchen igenom och verkligen nötte ner sina motståndare. Sen speglar resultatet inte helt matchen, det blev helt enkelt några mål för mycket i segermarginal, något vi dock inte tänker be om ursäkt för.
Det noterbara är att nyförvärvet Joppe hade total lekstuga. Motståndarna slutade gå på honom efter 10 minuter och det säger det mesta. 4+1 idag och bud på betydligt mer än så.
Forsell hade en stor match och noterade makalösa 3+7! Vilket gör att karln snittar hela 5.33 poäng/match efter 3 omgångar. Sjukt imponerande.
Första femman öste in poäng. Men det var andrafemman som tog tag i matchen och gjorde lagets första mål. Det var den femman med sin inställning och sitt slit som banade vägen för resten av laget. Detta var verkligen en laginsats som alla ska vara nöjda med.
Spelledigt nästa helg. Så vi tar nya tag mot den 28/10. Då möter vi rivalen Salem (b) på bortaplan.