SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Herrar B

Referat: FBI Tullinge (B) - Bedarö BK
Oavgjort i seriefinalen mot "omöjliga" Bedarö!
2018-02-18 13:48
Tullinges herrar b tog på lördagen emot serieledarna Bedarö. Bedarö behövde bara undvika förlust för att säkra seriesegern. Man har dessutom siktet på en säsong utan poängtapp och har inte tappat poäng i seriespel sedan hösten 2016. Så det var en rejäl utmaning Tullinge stod inför. 
Hemmalaget kom till spel med en sargad trupp då det var frånvaro för bröllop, plötsliga resor och sjukdomar. Så endast 9 utespelare kom till start. Med comebackande Ludde Rais i kassen efter 1.5 års frånvaro så ska han kliva in och spela match emot de överlägsna serieledarna. Med en kedja med "The Krooks" (Max och Derek) med centrerande Monty så visste man att man skulle få mycket krigande och irrationellt anfallsspel. Och nygamla Joppe-Porre-Forsell tillbaka med varandra till denna drabbning. Till denna match hade man dessutom en DJ-Fabbe i högform och nytryckta matchprogram dagen till ära! Någon vi ville få till för att öka till folk till läktaren och samtidigt tacka de trogna besökare vi brukar ha på läktaren.

Kanske påverkade det hemmalaget, kanske var det övertaggning. Kanske hade folk inte vaknat till liv än, men Bedarö fick in 1-0 redan efter 4(!!!) sekunder! Luddes debut kunde ju ha fått starta bättre om man säger så. Ett alldeles för passivt hemmalag hängde inte alls med vid tekningen. Men som tur var så blev det ett olycksfall i ämbetet mer än en inställningsfråga. Matchbilden var som väntat och lite som hemmalaget önskat, Bedarö förde spelet och hade mest boll. Tullinge låg i försvar och väntade på sina chanser. Dock ska sägas att gästerna bjöd på det högsta bolltempot, kombinerat med fart och kraft som Tullinge stött på under säsongen, enda undantaget är borta mot just Bedarö. Ludde gjorde några riktigt sköna räddningar i första och det syntes tydligt att Bedarö bestämt sig för att försöka "döda" matchen så tidigt som möjligt. Men Tullinge får sedan sin chans, Forsell åker på ett gammalt hederligt livtag i grekisk-romersk anda och Tullinge får chansen till PP. Ett lite förändrat PP kliver in i hopp om att kvittera matchen. Och det lyckas man med. Forsell bryter bollen viktigt på mittplan när Bedarö är på väg i en spelvändning, Forsell får tillbaka bollen av en medspelare och bollen borrar in sig i bortre hörnet för 1-1. Resultatet står sig perioden ut efter att Bedarö fått ett fullt korrekt mål bortdömt då domaren från sin vinkel inte ser att bollen flyger ut från det inre droppnätet. Något som målburstillverkarna kanske ska se över i framtiden kanske?

I den andra perioden så börjar även det tillströmma mer och mer publik till läktaren. Kanske har det ryktats om detta strålande evenemang i hela tullinge? Kanske har man fått info om fel matchtid? Men den mest troliga anledningen är att herrjuniorerna skulle ha match efter. Själva matchen tog Bedarö över mer och mer. Tullinge började ta vissa felbeslut, hängde inte alltid med i situationerna och det var inte Bedarö sena med att utnyttja. 1-2 kom, så även 1-3. Och strax innan periodpaus gjorde Bedarö även 4-1. Det såg lite segt ut hos hemmalaget. Viljan fanns där, men kanske inte den riktiga gnistan när man gick till paus.

I den 3e perioden så verkade det som att även Bedarö kände av att hemmalaget kanske inte riktigt brann för det lika hårt längre som i den första perioden. För Bedarö började slå av på tempot några procent. Kanske spela lite mer på säkerhet snarare än hunger. Man anföll, men det var inte med samma intensitet och kraft längre. Och därför stod matchen lite i stiltje i början av den 3e. Men så kom Forsell farande från ingenstans, rundade hela Bedarös försvar innan han bombade in 2-4 i bortre krysset. En missil som nog den stackars bortamålvakten inte hunnit reagera på än idag. 2-4 och Tullinge börjar känna vittring och tar över mer och mer. Forsell får klubban slagen ur händerna i slottet, något som i en såpass fysisk sport som hockey renderar i 2 minuter, men i innebandy så renderar den i ett frislag endast. Lite kuriosa är att här får hemmalaget säsongens skönaste förklaring från domarhåll, där man får förklarat för sig att man har tur(!?) som får frislaget över huvud taget eftersom vår spelare söker situationen. Men absolut ingen reflektion alls verkar det vara hur situationen uppstår, dvs att fakta kvarstår att en spelares klubba blivit slagen ur sina händer av en motståndare. Hela situationen verkade iallafall förvirra alla på planen, men mest bortalaget som ställer upp sin mur väldigt packad i slottet framför frislag. Men man verkar totalt glömma bort Tullinges överviktiga backveteran tillika spelade coach som smyger upp på sidan i fel vinkel, Joppe uppfattar det snabbt och får dit bollen och 3-4 är ett faktum. Med nyfunna krafter och elden tillbaka i ögonen igen så trycker Tullinge på för en kvittering. Tullinge får chansen då man får ett nytt PP med ca 4 minuter kvar. Efter att ha sökt och försökt under nästan hela PP så får tillslut cap Olle Ekström chansen att trycka till i point position och bollen trycks in stenhårt i krysset. 4-4 nu och hemmalaget krigar på för mer. En seger och man har lite säkrare marginal för andraplatsen i serien, samt chansen att teoretiskt kunna passera Bedarö i tabellen. Avslutningen blir ganska så tam då inget av laget vill förlora, men samtidigt vinna Så det blir lite av ett antiklimax. 4-4 blir slutresultatet efter en välspelad match. Samtliga hemmaspelare förtjänar en stor eloge efter en riktig kämpainsats och lysande insats efter de förutsättningar man har. Toppen är inte i närheten av nådd än av den här truppen.

Vi vill både tacka och gratulera Bedarö. Tack för 2 riktigt trevliga och fartfyllda matcher. Samt gratulera till en högst välförtjänt serieseger. Det har inte varit något snack om vilket lag ska bli det bästa i serien i år, även om vi önskade att vi kunnat ge en bättre kamp om seriesegern. Men förhoppningsvis tar vi revansch nästa säsong i div 3. 
Vi vill tacka domare för ett väl genomfört arbete, att döma en match med denna fart och intensitet är inte lätt och man gör det optimalt efter den match som är. 
Tack till Fabbe som ställer upp och ger denna match en riktigt trevlig inramning. Samt till de på läktarna och på sidan av. 

Nya tag nu, härnäst är det Tyresö som väntar på bortaplan. En nyckelmatch för oss om vi vill knipa andraplatsen i serien och ha chansen att gå upp.
 

Nyhetsarkiv
Seger och serieledning!2018-11-05 12:27
Förlust i premiären!2018-09-25 14:26
Kvarnen Cup 20182018-05-08 12:19
Avancemanget är klart!2018-05-08 12:08
Seger mot Tyresö IBS.2017-12-08 09:59
Seger mot Rönninge.2017-12-08 09:46
Skön vinst mot Salem!2017-10-29 09:17
2017-10-15 09:05
2017-10-13 09:16
2017-10-12 09:14
Oavgjort i match 2.2017-10-10 12:51
Seger i premiären!2017-10-10 12:26
 
Våra arrangemang:
Våra sponsorer:
Våra samarbetspartners:
Gilla FBI Tullinge på Facebook!
Följ FBI Tullinge på Twitter!