SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Herrar B

Herrar B är vidare till gruppspel 2!
2018-09-03 07:52
Under helgen som var så spelades gruppspel 1 i DM för seniorer. Herrar b hade anmält sig det här året som en del i försäsongsuppladdningen. Med endast 4 inomhuspass i benen så kom man till DM med ett enda syfte, att vinna gruppen och avancera till gruppspel 2.
Vår på pappret svåraste motståndare Vendelsö hade dragit sig ur så kvar fanns Farsta B (div 4) och Westermalm (div 5) så gruppen kändes inte direkt omöjlig för oss att vinna. Vi hade även ett litet facit då Westermalm besegrat Farsta dagen innan så vi visste att om vi besegrade Westermalm i första matchen så var mycket vunnet.
Tullinge startade matchen väldigt slarvigt. Det var bra fart i benen, men slarv i passningar och teknik. Kanske var det lite för mycket vilja efter sommaruppehållet. Men man gick ändå till pausvila med 2-0 på ren talang. Westermalm valde i periodpaus att nyttja sina 2 handikappstraffar (1 per skiljande division mellan lagen) och satte 1 av dom. Kanske var det lite av ett lugn i laget som spred sig, vi hade ju ändå 2-1 nu och motståndarna hade ju knappt haft ett skott på mål. Men 2-2 kom som en kalldusch direkt in i andra. Tullinge fortsatte att äga matchen som man gjort under hela matchen, Westermalm krigade och hoppades på misstag från Tullinges sida. Vi gör sedan 3-2 och kan relativt säkert spela hem matchen.
Förstafemman, som inte har hunnit träna eller spela ihop som en enhet, ägde totalt matchen. Vissa anfall var man i över 1 minut i anfallszon, men avsluten saknades för full utdelning i denna match.
Andrafemman spelade mer rakt och enklare, men sista passningen eller avsluten höll inte toppkvalitet just denna fight.

Mot Farsta senare på dagen så var stämningen betydligt mer avslappnad. Farsta pressade på i början av matchen, man var ju tvungna att vinna för att ha en chans på segern i gruppen. Men efter att Tullinge enkelt spelat sig ur den pressen i första så började Farsta backa hem mer och mer. Och orken blir lägre och lägre. Utan att glänsa så lekte Tullinge hem matchen till slut och vann med 5-1. 
Dock lämnar matchen efter sig en bitter eftersmak då Nodde bröt nyckelbenet i en ful närkamp där spelaren gör en riktigt ful knätackling och Nodde försöker i yttersta mån det går undvika den, men det resulterar att nyckelbenet får ta smällen i fallet. Spelaren får endast 5 minuters utvisning och där blir jag som ledare riktigt besviken på domarna. Såna incidenter måste bort från innebandyn! Det är en sak om 2 spelare går in i en duell på lika villkor och någon blir skadad. Men här har vi en bollförande spelare som är på väg från kant in till slott för ett avslut, sedan kommer det in i ett knä från den blinda vinkeln in i hans löpväg. Det är för mig ett solklart rött. Regler är till för spelarnas trygghet, och straffet är till  för att spelare ska förstå konsekvenserna när man bryter mot reglerna. Vad lär sig killen som knätacklar? I en match där man mer eller mindre redan förlorat och inte har något att spela för. Att det är okej att inte respektera sina motståndare och i viss mån kan man kalla det "kollegor". När ett straff blir för lätt så lär man sig ingenting. Men garanterat skulle en spelare tänka till en extra gång nästa gång om man fick någon/några matchers avstängning när såna här förseelser sker. Nu ska tilläggas att jag inte tror att spelaren hade för avsikt att skada, det var en klumpig och oövertänkt tackling, med ett väldigt olyckligt resultat. Killen bad sedan om ursäkt. Jag skyller inte heller allt på domarna, det är inte lätt att döma innebandy. Det går fort och man får ta snabba beslut. Och under hela dagen har vi haft ett väldigt bra bemötande och bra nivå på domarinsatserna. Men faktum kvarstår att vi tappar en spelare/lagkamrat/vän i första halvan av säsongen pga en klumpig tackling när matchen mer eller mindre är avgjord och det lämnar en bitter eftersmak på en helg där laget satte målsättningen fullt ut.

Om vi nu blickar framåt så är vi vidare till gruppspel 2 som spelas kommande helg 8-9/9. Där får vi möta lite mer etablerat motstånd i Hammarby (div1), Bele Barkarby (div1) samt Offensiv Lidingö (div2). Målsättningen är givetvis som föregående helg, att vinna gruppen. Försäsongen har ju knappt börjat än....
// Coachstaben

Nyhetsarkiv
Seger och serieledning!2018-11-05 12:27
Förlust i premiären!2018-09-25 14:26
Kvarnen Cup 20182018-05-08 12:19
Avancemanget är klart!2018-05-08 12:08
Seger mot Tyresö IBS.2017-12-08 09:59
Seger mot Rönninge.2017-12-08 09:46
Skön vinst mot Salem!2017-10-29 09:17
2017-10-15 09:05
2017-10-13 09:16
2017-10-12 09:14
Oavgjort i match 2.2017-10-10 12:51
Seger i premiären!2017-10-10 12:26
 
Våra arrangemang:
Våra sponsorer:
Våra samarbetspartners:
Gilla FBI Tullinge på Facebook!
Följ FBI Tullinge på Twitter!