Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Herrar B

Seger och serieledning!
2018-11-05 12:27
Herrar B tog på lördagen emot våra trätobröder från Bedarö. Historiken har visat på tuffa och bra matcher mellan lagen och lördagens match skulle inte vara annorlunda. Bedarö har med sin självsäkra och kaxiga attityd blivit ett lag som man bara vill besegra och fördelen med det är att just de matcherna har alltid blivit lite extra laddade och minnesvärda. Senast det begav sig så spelade vi 4-4 och vi förstörde deras mål mot en perfekt säsong, menat att man går igenom seriespelet med enbart segrar. På lördagen förstörde vi deras svit på över 2 år utan förlust i seriespel, vilket känns som en enormt skön revansch för det bittra 7-2 nederlaget för oss mot dom ifjol. Nu är statistiken mellan lagen helt jämn, and the battle goes on.
Matchen till ära ställde DJ Fabbe upp och var stämningshöjande DJ. Sällsynt mycket publik hade kommit till tullingehallen för att se herr B spela, vilket är riktigt glädjande.
Matchen startade därför i riktigt högt tempo. Tullinge hade tränat på riktigt bra under veckan, och hade bestämt sig för att mala på med 3 femmor med tron på att man skulle springa och mala ner motståndet för dagen. Och det gav resultat snabbt, redan efter 3 minuter hittar Julle in med en fin passning till Isak som trycker in 1-0. Oturligt nog så skadar sig Isak illa i den sekvensen. Såpass illa att nyckelbenet går av och Isak behöver i ilfart besöka akuten. Tråkigt för oss som tappar en duktig spelare och fantastisk lagkamrat. Situationen i sig innehöll inget fult utan var mer en olyckshändelse, men kanske påverkade det domarna lite. Men vi återkommer till det. Vi tvingades i samband med skadan göra några förändringar från den ursprungliga planen och gick därför ner till 2 backpar och roterade lite i kedjorna. Vi klarar av ett BP effektivt, vilket vi hittills gjort under säsongen. Och i den 7e minuten utökar Forsell ledningen. Adam gör 3-0 några minuter senare, Davve assisterar till båda målen. 3e kedjan gör sedan återigen mål på en frislagsvariant där Olle smäller in 4-0. Olle åker sedan på sin andra utvisning för perioden, men även där steppar laget upp och klarar ut situationen. Pausvila med 4-0.
Den andra perioden fortsätter i samma anda som den första. Vi kostar på oss att missa en straff, eller rättare sagt, målvakten tar den. 3 sekunder senare så smäller Adam ändå in 5-0. I den 5e minuten så kommer återigen ett frislagsmål från tredjelinan till 6-0 från Olle. Forsell gör sedan 7-0 några minuter senare och Bedarö tar timeout och ser ut som ett slaget lag, vilket vi vet bättre än att räkna ut Bedarö. 7-0 står sig perioden ut.
Den tredje perioden saknar den där riktiga hettan och glöden som en match har när det är jämnare. Det känns lite som Bedarö givit upp matchen och vi själva går på 85%. Perioden känns lite avslagen. Vi får ett par chanser i PP som vi inte förvaltar. I slutet av perioden så åker vi på en femminuters utvisning vilket ger Bedarö en liten chans in i matchen. Bedarö gör 2 mål i PP i slutet, men närmare 2-7 kommer man aldrig.

Som coach så är det verkligen ett privilegium att se sina spelare uppträda som man gjorde i den här matchen. Man gjorde det tillsammans, som ett lag. Alla som ingår i truppen var på plats i hallen, vilket nog aldrig har hänt i det här lagets historia. De som inte spelade var antingen med på läktaren eller i båset, vilket är sjukt glädjande att se. Och de som spelade gör verkligen en fokuserad och distinkt insats. Det fanns liksom ingen tvekan om att vi skulle vinna den här matchen, och det var den inställningen alla visade upp idag. Vårt försvarsspel var 5+ i den här matchen, och att vi får ett lag som vi möter att tappa fokus på matchen och vända den mot sig själv eller domarna vittnar om vilket fantastiskt jobb alla lägger ner för varandra. Chris i riktigt stabil i kassen, och det är synd att han inte får hålla den nolla som han förtjänade att få med sig från den här matchen. Framåt så har vi riktigt bra utdelning. Vi tar smarta avslut, varvar det med riktigt bra rörelse och teknik. Vi spelar helt enkelt på den nivå som det här laget besitter och ska leverera i varje match. Och då var det inte ens någon toppmatch från vår sida, då tempot på träningarna är högre än det tempo vi har på match. Alla spelare på planen och på sidan ska ha beröm. Men ett extra omnämnande till tredjefemman som blir isärplockade pga skadan, med spelare på fel positioner och vissa som får mer begränsad speltid än vad som är tänkt, att ändå gå in och spela 3-0 är riktigt bra. Och ett extra plus till planens gigant Adam, som bara gick in och tog kontroll över matchen. Han gick helt enkelt inte att stoppa.
Domarna ja. Helt ärligt så kan det inte gå att klaga där. Personligen är jag riktigt nöjd. Jag att den tidiga skadan påverkade bedömningen för resten av matchen. Jag kan tänka mig att det är väldigt lätt som domare att känna en oro att matchen ska eskalera, att det ska bli en ful match när något händer så tidigt in i matchen. Därför blåser man tidigare på saker. Inget fel i det alls. Bara det att i en sån här match som har 2 duktiga och rejäla lag som kan spela tufft och hårt, utan att det går över till fult spel så får matchen inte riktigt den intensitet och kraft som en sån här match förtjänar. Men med det sagt så finns det inget större att klaga på. Jag tror säkert att Bedarö har synpunkter på ett par domslut, likväl som vi känner att vår 5 minutare var lite väl hård. Men i slutändan får dom berömmet väl godkänt, vilket är ett gott betyg från en grinig gammal gubbe. Jag vill också berömma våra motståndare. Det är ett riktigt bra lag i grunden. Och även fast många i det laget är som undertecknad = griniga gamla gubbar. Så tar man inte det för långt under matchen och börjar spela fult eller farligt. Och man förlorar med ära och berömmer sina motståndare efter matchen. Respekt till det.

I och med segern så har nu tabellen jämnat till sig. Och om ryktena stämmer om att Älvsjö fick inkassera en oväntad förlust så har tabellen blivit en jämn historia med 4 lag på 9 poäng. Med Tullinge som serieledare. Nu är vi det jagade laget och det är precis så vi vill ha det. Ny match på söndag mot TT B som kommer från en seger och ett självförtroende på väg upp och det kommer att krävas en insats liknande helgens för att ha chans att nå vårt mål som är div 2 nästa säsong. Nya tag på söndag!