SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.

FBI Tullinges historia
FBI Tullinge är en av Sveriges äldsta innebandyföreningar och firade år 2006 sitt 25-års jubileum. Då klubben bildades 1981 av Peter Pripp sågs innebandyn mer som en korpsport än som en seriös verksamhet. På grund av detta var det svårt att komma över halltider till träningar och matcher för just innebandyn. 
Detta ledde till att man valde namnet FBI Tullinge. Där FBI står för Föreningen för Bollspel och Idrott. Därmed gick man en smart omväg runt systemet vars syfte ibland tycktes vara att stävja Tullinge innebandys explosiva utveckling.

Under mitten av 80-talet växte de första tävlingsformerna fram inom sporten och FBI kom då att tillhöra elitskiktet. Främsta merit från den tiden var en finalplats i turneringen "Bake-off 1000" där laget dock fick för hårt motstånd mot det blivande storlaget IBK Lockerud. 

Mellan åren 1986 till 1988 låg FBI i den dåvarande högsta serien som bedrevs på distriktsnivå.

När så 90-talet kom skedde en stor expansion inom sporten och antalet lag mer än fördubblades. FBI Tullinges största framgångar under detta decennium blev de tre säsongerna i division 1, 94/95, 95/96 samt säsongen 96/97. Klubben lyckades under den perioden dessutom nå två fjärdeplatser.

Klubbens damlag bildades 1987 och hade fram till säsongen 97/98 tillhört Stockholms högsta serie. Laget kom nu att slå sig samman med Zinken IBK och spelade under namnet Zinken/FBI Tullinge. Laget slutade på en femte plats i division 1 östra. Året därefter återgick man till att bara heta FBI Tullinge.

År 2002 får Tullinge äntligen en egen hall, i Tullinge dessutom - FBI Tullingehallen - belägen vid Trädgårdsstadsskolan. Tidigare år har man alltid spelat hemmamatcherna i Storvretens sporthall i Tumba.

Säsongen 2003/2004 kröntes av att Herrar A efter ett minst sagt spännande kvalspel avancerade till Division 1. Dessvärre åkte man tillbaka ner till division 2 efter säsongen 2007/2008. Säsongen 2009/2010 tog man sig tillbaka till Division 1.

2012 tilldelas FBI Tullinge utmärkelsen "Årets förening" av Stockholms Innebandyförbund. En utmärkelse som motiverades med föreningens sportsliga framgångar på innebandyplanen samt väl genomförda arrangemang.

2013 har föreningen både sitt dam- och herrlag i division 1 och bedriver en väletablerad verksamhet från de allra yngsta i Knatteskolan till de som kanske passerat sina karriärstoppar inom innebandyn och spelar med något av föreningens veteranlag.

2014 lanserar föreningen en satsning på barn med någon typ av funktionsnedsättning. Till en början gick verksamheten under namnet "Innebandylek", vilket ett år senare ändrades till dagens FBI Tullinge Stars.

2015 ändrade FBI Tullinge skepnad genom att byta leverantör av hemsida. Den tidigare hemsidan hade fram till augusti 2015 haft ca 180.000 unika besökare. Samma år erhöll föreningen ett certifikat som "Utmärkt förening". Ett certifikat som föreningen får efter ett flerårigt arbete med Botkyrka kommun och SISU-Idrottsutbildarna inom föreningsutveckling.

2016 är föreningen inne i en stark tillväxtfas och antalet medlemmar har under de senaste åren ökat lavinartat. Den stora ökningen beror främst på en stor ökning av barn- och ungdomslag och föreningen har det här året över 30 lag anmälda i olika serier.

2017 tilldelas föreningen än en gång utmärkelsen "Årets förening" av Stockholms Innebandyförbund. Denna gång motiveras utmärkelsen av föreningens bredd och välfungerande organisation. Förbundet ser föreningen som en förening i framkant när det gäller att arbeta med värdegrundsfrågor och att vara delaktig i att utveckla innebandyn i distriktet.
 
Våra arrangemang:
Våra sponsorer:
Våra samarbetspartners:
Gilla FBI Tullinge på Facebook!
Följ FBI Tullinge på Twitter!