SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.

Domar- och matchledarutbildningar
För att bli domare eller matchledare krävs det att du utbildar dig för uppdraget. Är du intresserad av detta kan du antingen kontakta föreningens domaransvarige på domaransvarig@fbitullinge.nu med dina frågor och funderingar eller själv besöka Stockholms Innebandyförbunds hemsida där du hittar mer information. Stockholms Innebandyförbund kommer du till om du trycker här (öppnas i separat fönster).

Här följer en kort beskrivning av de utbildningar som finns för dig som vill bli domare eller matchledare:

Föreningsdomarutbildning (för matchledare)
En utbildning under en kväll för dig som ska leda (döma) på blå nivå (Pojkar lätt-lätt, medel-lätt och Flickor lätt-lätt, lätt-svår) samt Knatteligan.

Det är också en utbildning för de ledare som inte spelat så mycket själv, men som vill lära sig lite mer om innebandyns regler. För att delta på kursen rekommenderar Stockholms Innebandyförbund att du ska vara född 2001 eller tidigare.

Grundkurs distriktsdomarutbildning
Är till för dig som är sugen på att börja döma. Att vara domare är ett ärofyllt uppdrag där du både får uppleva och ta ett stort ansvar. Domaruppdraget ger också stora möjligheter att utvecklas även som spelare då du får möjligheten att se innebandyn från ett nytt perspektiv.

Många domare vittnar också om de fördelar man får i yrkeslivet av att ha fått gå igenom den ledarskapsskola som domarskapet ändå är. Detta yttrar sig ibland annat att en domare fattar cirka 600-700 beslut per match. Domarrollen kan du med fördel kombinera med studier eller eget spelande och samtidigt tjäna extra pengar då alla domaruppdrag ger ett arvode.

Efter genomförd kurs kommer deltagaren döma en match/helg tillsammans med en domarfadder alternativt under uppsikt av en domarfadder. Detta infaller oftast helgen efter genomförd kurs.


Före anmälan
Det är en fördel för dig om du har genomfört Stockholms Innebandyförbunds matchledarutbildning och varit aktiv som matchledare.

I samband med anmälan skickas ett personligt brev till e-post utbildning@stockholminnebandy.nu där du berättar om följande punkter:

  • Varför vill du bli innebandydomare?
  • Vilka ambitioner har du?
  • Vilken innebandybakgrund har du?
Före du anmäler dig till någon domar- eller matchledarutbildning är det bra om du pratar med föreningens domaransvarige.
 
Våra arrangemang:
Våra sponsorer:
Våra samarbetspartners:
Gilla FBI Tullinge på Facebook!
Följ FBI Tullinge på Twitter!