Välkommen till FBI Tullinge Herrar B!
Välkommen till lagsidan för FBI Tullinge Herrar B!

Våra träningstider är:
Tisdagar 21.00-22.00 i Tullingehallen, samling 20.45

Vi kommer spela i följande serie:
Herr div 4 södra

Provspelare är välkomna! 
Vid intresse så kontakta Olof alt Christian.
Kontakt:
Olof Ekström: 0730741660
Christian Klarbäcks : 0737186734
Mail: herr-b@fbitullinge.nu
Sista hemmamatchen för säsongen!
2018-04-17 10:13
Idag tisdag så spelas den 3e kvalmatchen av för Tullinge. Motståndare är Erikslunds KF från Täby. Ett lag som Tullinge redan möt och man spelade 2-2 på bortaplan. Nu är det hemma i Tullinges egna borg i Tullingehallen som gäller och nu ska man visa att man är bäst när det gäller. Tabellen leds av Erikslund och Frej/Täby på 4 poäng vardera, Tullinge ligger strax bakom på 2 poäng, dock med en match mindre spelad än båda de andra lagen, så man har allt i egna händer fortfarande!

Senaste matchen mot Frej-Täby slutade 5-5. En fartfylld och intensiv match med 2 lag som litar mycket på individuella kvalitéer mest. Det var Tullinge som hade kommandot i protokollet under hela matchen, men Frej-Täby slet sig hela tiden ikapp. Snöpligt för Tullinge att tappa poäng i den matchen, men man siktar på revansch i bortamötet på fredag. 

Men nu ikväll är det alltså dags för den SISTA hemmamatchen för säsongen. Tullinge går för seger och en ledning i kvalserien. Erikslund har sin sista match för säsongen och vill ju givetvis vinna för att kunna påverka sina chanser att vinna kvalserien, så det kommer att bli en rolig match. 
MATCHSTART 19.30 I TULLINGEHALLEN, KOM OCH STÖTTA TULLINGEGRABBARNA MOT DIV 3!
Inför kvalmatch 2 mot Frej/Täby
2018-04-13 12:32

Krutröken har knappt lagt sig efter premiärmatchen i kvalet!! Drabbningen mellan Erkislund - Tullinge slutade 2 - 2 efter en fartfylld och intensiv innebandy. Erikslund hade det mesta av anfallsspelet och trycket, Tullinge hade de farligare chanserna. 0-0 stod sig i 2 perioder innan Erkislund bröt dödläget och kort efter så hade Tullinge vänt matchen till sin favör. Dock kom Erikslund tillbaka och 2-2 får anses som rättvist i slutändan. Men nog om det! Nu är det dags för match 2, och Tullinge har hemmaplansfavör!


Dagens motståndare Frej/Täby IBK har precis gjort sina 2 matcher mot Erikslund som slutade i en snöplig förlust i första matchen (4-5) och en mer säker seger i den andra (4-2). Man mönstrar ett ungt lag i åldrarna 16-20 med något undantag med några killar, så Tullinge kan förvänta sig massor av speed och energi idag! Blir det i närheten av vad det blev i den första matchen för tullinge så kommer det att bli en riktigt trevlig match för publiken att se.


Tullinge kommer till match med en för närvarande sistaplats i den lilla kvaltabellen, dock med en match tillgodo på tvåan Frej/Täby. Man har nu fått tillbaka ett par killar som saknades i den förra matchen som kommer att spetsa till det ytterligare framåt. Så den här matchen kommer att bli intressant.


Matchstart 19.30 i Tullingehallen. Underhållning på flera håll utlovas! Kom och titta.

Herrar B klarar kvalplats till division 3 !!!
2018-03-27 09:39
Herrarna tog hem den eftertraktade kvalplatsen till division 3 i lördags efter seger med 10-2 mot Skogås/Trångsund.

Herrar B hade inför säsongen målet att spela i dividion 3 nästa säsong. Det målet tog man ett kliv på vägen mot när man i lördags säkrade 2:a platsen i serien och får spela kval mot de 2 andra andraplacerade lagen från division 4 norra samt mellersta, men vi återkommer mer till det senare. Tullinge besegrade Skogås/Trångsund med 10-2 efter en bedrövlig första halva av matchen där Tullinge uppträdde tafatt och spänt. Men det viktigaste var de 3 poängen man tog hem och segern gjorde att man hamnade på säker mark med minst 1 poäng tillgodo på Vendelsö oavsett resultat i den avslutande matchen Salem - Vendelsö. Onödigt spännande avslutning på säsongen alltså, men det var Tullinge själva som bjöd in till den spänningen med sina onödiga poängtapp tidigare under säsongen. Men man tog sig i kragen på slutet och vann de nödvändiga matcherna mot Rönninge (7-6) och Skogås/trångsund (10-2). Nära förstaplatsen var man dock inte, seriesuveränen Bedarö var 14 poäng före Tullinge till slut och man har endast 1 poängtapp (4-4 mot just Tullinge) i serien. Grattis till platsen i division 3 önskar Tullinge!

Till övriga lag så tackar vi för bra matcher, vi minns framför allt de 2 riktigt tuffa och roliga bataljerna mot Salem som vi vann knappt. Utskåpningen av Tyresö Trollbäcken (18-5), men även lärdomen av förlusten mot Tyresö IBS (4-6) borta. Den förlusten gav glöden tillbaka till laget igen. Vi vill även ge ett speciellt tack till Vendelsö som verkligen hållit oss på tårna genom hela säsongen och Vendelsö har faktiskt plusstatistik på oss den här säsongen (7-7 borta 3-6 hemma). Det skiljer till slut endast 1 poäng samt 1 plusmål till Tullinges favör.

Nu gör vi ett avslut på säsongens serie och går in i en ny serie:


Tullinge får alltså möta Erikslunds KF från Täby från den mellersta serien. Samt IK Frej-Täby IBK från Täby i den norra serien. Erikslund kammade hem andraplasten på målskillnad från sin serie i konkurrens med Ängen/Sätra. En serie som enligt tabellen vittnar om att det var 5 lag som stod över de andra i serien.

Erikslund är inget lag som vi har någon större koll på, förutom att de verkar jämngamla 21-25 år. De har ingen riktig poängspruta i laget, utan det verkar vara ett lag där alla hjälper till och bidrar.


Den norra serien var lite mer ojämn. Frej-Täby hade säkrat segern i serien med några omgångar kvar. Man slutade 8 poöng före Täby ungdom samt 8 poäng efter Vallentuna.

Frej-Täby är inget lag Tullinge heller har någon koll på. Men man verkar ha ett riktigt ungt lag där de flesta ligger på 17-20 år. Sedan har man kryddat det med ett par 30+ spelare som bidrar med rutin. Man har några riktigt vassa unga killar som har gjort en del poäng i serien i år och som säkerligen kommer att vara en utmaning för Tullinges försvar att stoppa.

Kvalet spelas i en serie på 3 lag. Alla möter alla hemma och borta. Just nu pågår ett febrilt arbete att sätta matchdatum och tider. Info om matcherna kommer inom kort.

Steg 1 på målet avklarat för Tullinge. Nu börjar steg 2 och det är nu det riktigt roliga börjar. Allt annat som hänt tidigare i serien kan man nu släppa helt, nu är det kval och då är det en helt annan innebandy. Så kom och stötta ert Tullinge när det är dags!

Referat: FBI Tullinge (B) - Bedarö BK
Oavgjort i seriefinalen mot "omöjliga" Bedarö!
2018-02-18 13:48
Tullinges herrar b tog på lördagen emot serieledarna Bedarö. Bedarö behövde bara undvika förlust för att säkra seriesegern. Man har dessutom siktet på en säsong utan poängtapp och har inte tappat poäng i seriespel sedan hösten 2016. Så det var en rejäl utmaning Tullinge stod inför. 
Hemmalaget kom till spel med en sargad trupp då det var frånvaro för bröllop, plötsliga resor och sjukdomar. Så endast 9 utespelare kom till start. Med comebackande Ludde Rais i kassen efter 1.5 års frånvaro så ska han kliva in och spela match emot de överlägsna serieledarna. Med en kedja med "The Krooks" (Max och Derek) med centrerande Monty så visste man att man skulle få mycket krigande och irrationellt anfallsspel. Och nygamla Joppe-Porre-Forsell tillbaka med varandra till denna drabbning. Till denna match hade man dessutom en DJ-Fabbe i högform och nytryckta matchprogram dagen till ära! Någon vi ville få till för att öka till folk till läktaren och samtidigt tacka de trogna besökare vi brukar ha på läktaren.

Kanske påverkade det hemmalaget, kanske var det övertaggning. Kanske hade folk inte vaknat till liv än, men Bedarö fick in 1-0 redan efter 4(!!!) sekunder! Luddes debut kunde ju ha fått starta bättre om man säger så. Ett alldeles för passivt hemmalag hängde inte alls med vid tekningen. Men som tur var så blev det ett olycksfall i ämbetet mer än en inställningsfråga. Matchbilden var som väntat och lite som hemmalaget önskat, Bedarö förde spelet och hade mest boll. Tullinge låg i försvar och väntade på sina chanser. Dock ska sägas att gästerna bjöd på det högsta bolltempot, kombinerat med fart och kraft som Tullinge stött på under säsongen, enda undantaget är borta mot just Bedarö. Ludde gjorde några riktigt sköna räddningar i första och det syntes tydligt att Bedarö bestämt sig för att försöka "döda" matchen så tidigt som möjligt. Men Tullinge får sedan sin chans, Forsell åker på ett gammalt hederligt livtag i grekisk-romersk anda och Tullinge får chansen till PP. Ett lite förändrat PP kliver in i hopp om att kvittera matchen. Och det lyckas man med. Forsell bryter bollen viktigt på mittplan när Bedarö är på väg i en spelvändning, Forsell får tillbaka bollen av en medspelare och bollen borrar in sig i bortre hörnet för 1-1. Resultatet står sig perioden ut efter att Bedarö fått ett fullt korrekt mål bortdömt då domaren från sin vinkel inte ser att bollen flyger ut från det inre droppnätet. Något som målburstillverkarna kanske ska se över i framtiden kanske?

I den andra perioden så börjar även det tillströmma mer och mer publik till läktaren. Kanske har det ryktats om detta strålande evenemang i hela tullinge? Kanske har man fått info om fel matchtid? Men den mest troliga anledningen är att herrjuniorerna skulle ha match efter. Själva matchen tog Bedarö över mer och mer. Tullinge började ta vissa felbeslut, hängde inte alltid med i situationerna och det var inte Bedarö sena med att utnyttja. 1-2 kom, så även 1-3. Och strax innan periodpaus gjorde Bedarö även 4-1. Det såg lite segt ut hos hemmalaget. Viljan fanns där, men kanske inte den riktiga gnistan när man gick till paus.

I den 3e perioden så verkade det som att även Bedarö kände av att hemmalaget kanske inte riktigt brann för det lika hårt längre som i den första perioden. För Bedarö började slå av på tempot några procent. Kanske spela lite mer på säkerhet snarare än hunger. Man anföll, men det var inte med samma intensitet och kraft längre. Och därför stod matchen lite i stiltje i början av den 3e. Men så kom Forsell farande från ingenstans, rundade hela Bedarös försvar innan han bombade in 2-4 i bortre krysset. En missil som nog den stackars bortamålvakten inte hunnit reagera på än idag. 2-4 och Tullinge börjar känna vittring och tar över mer och mer. Forsell får klubban slagen ur händerna i slottet, något som i en såpass fysisk sport som hockey renderar i 2 minuter, men i innebandy så renderar den i ett frislag endast. Lite kuriosa är att här får hemmalaget säsongens skönaste förklaring från domarhåll, där man får förklarat för sig att man har tur(!?) som får frislaget över huvud taget eftersom vår spelare söker situationen. Men absolut ingen reflektion alls verkar det vara hur situationen uppstår, dvs att fakta kvarstår att en spelares klubba blivit slagen ur sina händer av en motståndare. Hela situationen verkade iallafall förvirra alla på planen, men mest bortalaget som ställer upp sin mur väldigt packad i slottet framför frislag. Men man verkar totalt glömma bort Tullinges överviktiga backveteran tillika spelade coach som smyger upp på sidan i fel vinkel, Joppe uppfattar det snabbt och får dit bollen och 3-4 är ett faktum. Med nyfunna krafter och elden tillbaka i ögonen igen så trycker Tullinge på för en kvittering. Tullinge får chansen då man får ett nytt PP med ca 4 minuter kvar. Efter att ha sökt och försökt under nästan hela PP så får tillslut cap Olle Ekström chansen att trycka till i point position och bollen trycks in stenhårt i krysset. 4-4 nu och hemmalaget krigar på för mer. En seger och man har lite säkrare marginal för andraplatsen i serien, samt chansen att teoretiskt kunna passera Bedarö i tabellen. Avslutningen blir ganska så tam då inget av laget vill förlora, men samtidigt vinna Så det blir lite av ett antiklimax. 4-4 blir slutresultatet efter en välspelad match. Samtliga hemmaspelare förtjänar en stor eloge efter en riktig kämpainsats och lysande insats efter de förutsättningar man har. Toppen är inte i närheten av nådd än av den här truppen.

Vi vill både tacka och gratulera Bedarö. Tack för 2 riktigt trevliga och fartfyllda matcher. Samt gratulera till en högst välförtjänt serieseger. Det har inte varit något snack om vilket lag ska bli det bästa i serien i år, även om vi önskade att vi kunnat ge en bättre kamp om seriesegern. Men förhoppningsvis tar vi revansch nästa säsong i div 3. 
Vi vill tacka domare för ett väl genomfört arbete, att döma en match med denna fart och intensitet är inte lätt och man gör det optimalt efter den match som är. 
Tack till Fabbe som ställer upp och ger denna match en riktigt trevlig inramning. Samt till de på läktarna och på sidan av. 

Nya tag nu, härnäst är det Tyresö som väntar på bortaplan. En nyckelmatch för oss om vi vill knipa andraplatsen i serien och ha chansen att gå upp.
Inför Skogås/Trångsund IBK (b) - FBI Tullinge (b)
2017-12-08 10:34

Tullinge åker på lördag (9/12) till skogås för match mot Skogås/Trångsund i Skogåshallen. Det är ett hemmalag som ligger på en 7e plats i tabellen. Man har 38-48 i målskillnad, vilket betyder att man ligger 5a i gjorda mål och 7a i insläppta mål denna säsong. Man har tagit 2 vinster och det är mot Rönninge och Tyresö/Trollbäcken. De lag som ligger bakom dom i serien. Dock har man spelat jämnt mot nästan samtliga motståndare. Så det är ingen enkel match för Tullinge om man hade trott det. Noterbart är att Tullinge möter en för många i truppen gammal lagkamrat i Jocke Olsson som numera återfinns i Skogås/Trångsund. Vi får hoppas att det blir ett trist återseende för hans del...


Bortalaget Tullinge kommer till match med en trupp med många återbud. Men man har en fullt duglig trupp som kommer till match. Man ligger på en andraplats i serien. Målskillnaden är 50-29 och man ligger på en andraplats i båda kategorierna även där. 16 inspelade poäng vilket innebär 5 poäng upp till serieledande Bedarö och 4 poäng ner till närmast jagande lag Vendelsö. Man har även serieledaren i skytte såväl som poängligan i Mikael Forsell. Ska det bli fler poäng denna match?


Matchstart 15.00, lördagen 9/12 i Skogåshallen. Varmt välkomna! 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FBI Tullinge, 19/04 11:58 
FBI Tullinge, 17/04 09:49 
FBI Tullinge, 12/04 10:48 
FBI Tullinge, 08/04 22:33 
 
Våra arrangemang:
Våra sponsorer:
Våra samarbetspartners:
Gilla FBI Tullinge på Facebook!
Följ FBI Tullinge på Twitter!