Välkommen till FBI Tullinge Herrar B!
Välkommen till lagsidan för FBI Tullinge Herrar B!

Våra träningstider är:
Tisdagar 21.00-22.00 i Tullingehallen, samling 20.45

Vi kommer spela i följande serie:
Herr div 4 södra

Provspelare är välkomna! Vid intresse så kontakta Olof alt Christian, kontaktuppgifter finns nedan.
Kontakt:
Olof Ekström: 0730741660
Christian Klarbäcks : 0737186734
Mail: herr-b@fbitullinge.nu
Inför Skogås/Trångsund IBK (b) - FBI Tullinge (b)
2017-12-08 10:34

Tullinge åker på lördag (9/12) till skogås för match mot Skogås/Trångsund i Skogåshallen. Det är ett hemmalag som ligger på en 7e plats i tabellen. Man har 38-48 i målskillnad, vilket betyder att man ligger 5a i gjorda mål och 7a i insläppta mål denna säsong. Man har tagit 2 vinster och det är mot Rönninge och Tyresö/Trollbäcken. De lag som ligger bakom dom i serien. Dock har man spelat jämnt mot nästan samtliga motståndare. Så det är ingen enkel match för Tullinge om man hade trott det. Noterbart är att Tullinge möter en för många i truppen gammal lagkamrat i Jocke Olsson som numera återfinns i Skogås/Trångsund. Vi får hoppas att det blir ett trist återseende för hans del...


Bortalaget Tullinge kommer till match med en trupp med många återbud. Men man har en fullt duglig trupp som kommer till match. Man ligger på en andraplats i serien. Målskillnaden är 50-29 och man ligger på en andraplats i båda kategorierna även där. 16 inspelade poäng vilket innebär 5 poäng upp till serieledande Bedarö och 4 poäng ner till närmast jagande lag Vendelsö. Man har även serieledaren i skytte såväl som poängligan i Mikael Forsell. Ska det bli fler poäng denna match?


Matchstart 15.00, lördagen 9/12 i Skogåshallen. Varmt välkomna! 

Referat: Bedarö BK - FBI Tullinge (B)
Tullinges första förlust i serien kom mot serieledarna.
2017-12-08 10:13

Det var seriefinal. Det var fest och laddad stämning. Tullinge begav sig till serieledande Bedarö´s hemmaplan gröndalshallen i Nynäs med inställningen att ta över serieledningen. Man kom till match förstärkta med Fredrik Stach i mål, samt Linus Axelsson och Simon Sköldborg. Samtliga normalt tillhörande i Tullinges A-trupp. Detta är förhoppningsvis starten på ett givande samarbete mellan de båda seniortrupperna på sikt.


Tullinge startade på riktigt bra. Rent taktiskt träffade man helt rätt med ett lågt och aggressivt försvarsspel på egen planhalva när Bedarö hade boll, kryddat med direkta spelvändningar mot Bedarö´s lite mer åldersstigna trupp. Men det var faktiskt ett presspel som gav resultat. Efter tappad boll i anfallszon så ligger man kvar högt och pressar bollförande spelare så pass att denne slänger in en rejäl indianare till Porre som iskallt gör 1 - 0. Forsell gör sedan 2 - 0 på straff. Och Tullinge har fått matchen precis dit man vill. Bedarö trycker på, men får inte någon utdelning och det är ett till synes frustrerat hemmalag in i periodpaus.


Bedarö kommer ut till den andra betydligt mer taggade och tar över matchen mer och mer. Tullinges anfall blir kortare och det tar på krafterna att jobba på så hårt i försvaret som man gör. Bedarö gör till slut 1 - 2, och det märks att man nu fått vittring på mer. Samtidigt behöver man gå upp på folk för att orka med att spela som man gör. 2 - 2 kommer efter ca 14 minuter och Tullinge får vara glada över att det resultatet står sig perioden ut.


Den tredje perioden blir mer böljande. Bedarö har mer boll och anfall, men Tullinge har de farligaste chanserna då man har fått tillbaka den spetsen man hade i den första perioden i sina kontringar igen. Matchen står och väger, och det kan egentligen gå åt vilket håll som helst. Då gör Tullinge ett ödesdigert misstag och Bedarö kan ta ledningen med 3 - 2 med 11 minuter kvar. 11 sekunder senare gör man 4 - 2 och Tullinge tvingas att kliva upp mer och ta lite mer risker i försvarsspelet. Och det är rutinerade Bedarö inte sena att utnyttja. Med 3 snabba mål de sista 2 minuterna av matchen så skrivs slutresultatet till 7 - 2 till hemmalaget Bedarö. Ett resultat som inte speglar matchen alls, men ändå rättvist. Bedarö hade mer tyngd, mer rutin och man gick runt på fler spelare så man orkade lite mer. MEN, hade Tullinge haft lite mer ork så hade man definitivt kunnat ta hem matchen likväl. Man skakade serieledarna rejält i den första perioden och med lite mer disciplin och ork så hade det kunnat gått hela vägen. Nu gjorde det inte denna gång, men kanske till hemmamötet senare på säsongen.

Vi vill tacka publik för en härlig inramning. Domarna för en riktigt bra insats. Och tacka och gratulera motståndarna Bedarö för en bra match. Och ser redan fram emot revanschen på vår hemmaplan.

Referat: FBI Tullinge (B) - Tyresö IBS
Seger mot Tyresö IBS.
2017-12-08 09:59

Det var en match om andraplatsen i serien som stod på spel i denna drabbning. Tyresö låg på en andraplats före Tullinge som låg trea inför denna drabbning. Segraren skulle inneha kvalplatsen bakom serieledande Bedarö och ett försprång på de jagande lagen bakom.


Det var ett toktaggat bortalag som började bäst. Och man visade att man hade mer vilja från start. Man tog ledningen med både 1 - 0 och 2 - 0 i den första perioden, 2 - 0 blev även resultatet efter period 1. Och hemmalaget hade en hel del att tänka på.


Man hade ett bra snack i paus och gjorde vissa ändringar till den andra perioden. Något som skulle visa sig bära frukt. Forsell reducerade redan efter 1 minut. Max gjorde 2 - 2 efter 13 minuter, och det kändes som Tullinge tagit över helt. Porre och Patrik gav hemmalaget en ledning med 4 - 2 till periodslut.


Bortalaget såg riktigt revanschsugna ut inför den tredje perioden, man hade ju trots allt låtit hemmalaget tagit över matchen totalt. Och man reducerade också efter 5 minuter av den sista perioden. Men Joppe gjorde 5-3 i PP på en snygg diagonalpassning från Patrik. Den för dagen glödheta Max gjorde sedan 6 - 3 på en individuell prestation. PH gör sedan 7 -3 och matchen ser avgjord ut, men bortalaget ville annorlunda.... Tullinge slappnar av och släpper in 4 - 7 onödigt. Tullinge spelar slött och slarvigt och släpper in Tyresö i matchen som får göra både 5 och 6 - 7. Max snirklar sedan in en ny macka till Jeppe som gör 8 - 6. Tyresö reducerar ytterligare en gång till, men Tullinge vinner med 8 - 7. Noterbart att Oskar Wågström i bortalaget gör 3+4, han är alltså direkt inblandad i bortalagets samtliga 7 mål(!).


Tullinge gör absolut ingen bra match. Men man får hem alla 3 poängen till slut vilket är det viktigaste. Man spelar riktigt bra i 30 minuter av matchen. Den första perioden samt de 10 sista minuterna i den tredje perioden kan man glömma. Men nu har man kvalplatsen i egna händer och det är det som räknas.  Vi vill återigen tacka publik, domare och motståndare och önskar Tyresö fortsatt lycka till i serien.

Referat: FBI Tullinge (B) - Rönninge IF
Seger mot Rönninge.
2017-12-08 09:46

Herrar B tog en planenlig seger mot jumbon Rönninge. För första gången kom man med full trupp till match och det innebar lite rotation på spelarna.


Man började första perioden med att göra mål efter dryga 5 minuter och det kändes som att det skulle rinna iväg rejält från start mot ett bortalag som kändes lite oinspirerade och tröga i fötterna. Men Tullinge verkade haka på bortalaget i det för den första perioden var det sämsta Tullinge presterat denna säsong. Resultatet 1 - 0 stod sig perioden ut.


Efter några väl valda ord i paus så lovade grabbarna varandra en rejäl uppryckning och det trappades upp gradvis allt efter matchen led. Forsell gjorde 2 - 0 efter 6:43. Och 3 - 0 kom 3 minuter senare efter att glödheta Max snirklade in bollen i slottet från "Gretzky-position" till Isak. Kapten Olle utökade till 4 - 0 innan perioden var slut.


Den tredje perioden var mer av en transportsträcka för hemmalaget där man gjorde 4 mål mot ett bortalag som verkade strunta i resultatet. Glädjande var att hemmalaget lyckades hålla nollan där stabile Hugo längst bak tog allt som kom emot honom.


En dag på jobbet för Tullinge som ändå levererade en svag insats, faktiskt säsongens sämsta. Dock en styrka är det ju att vinna med 8 - 0 trots att man inte ens är nära på topp. Hemmalaget vill tacka publik, motståndare och domare. Och ett extra tack till sekretariatet.

Inför Bedarö BK - FBI Tullinge (b)
2017-11-03 10:21
Då var det äntligen dags! Dagen D. Den tidiga seriefinalen mellan uppflyttade Bedarö och Tullinge som gör sin andra säsong i div 4. Båda lagen siktar på att gå upp, men bara ett lag kan vinna serien.

Bedarö kommer till match efter att ha vunnit samtliga matcher hittills denna säsong. Man har 42-12 i målskillnad vilket vittnar om att man vunnit sina matcher relativt komfortabelt. Man har även spelat DM där man bland annat spelade oavgjort mot div 1 klubbarna Älvsjö och Åkersberga, man åkte ur DM efter en hedersam förlust mot Salem med 6-5. Samma Salem som återfinns i allsvenskan med Tullinges representationslag på herrsidan. Tittar man dessutom på fjolårets statistik så förlorade Bedarö endast 1 match och man hade målskillnaden 354-56 på 22 spelade matcher! Så det är definitivt ett kvalitativt motstånd Tullinge får möta.

Tullinge kommer till match fulla av självförtroende efter förra helgens seger mot Salem, en seger som kan visa sig viktig i sluttabellen. Man har fortfarande inte förlorat denna säsong, en oavgjord match är det som håller ner ett i övrigt perfekt resultat. Målskillnaden är 32-15 så man med marginal det näst bästa laget i målskillnaden. Tullinge kommer till spel efter en vecka där man tränat med juniorerna för att få upp tempot lite extra inför seriefinalen. Lite mindre sjukdomar och skavanker har man i truppen som kan leda till någon rotation, men man kommer riktigt laddade inför uppgiften och ser fram emot denna match.

Matchstart : 15.00, lördagen 4/11
Spelplats : Gröndalshallen, nynäshamn
Se till att komma och kolla!
 
Våra arrangemang:
Våra sponsorer:
Våra samarbetspartners:
Gilla FBI Tullinge på Facebook!
Följ FBI Tullinge på Twitter!