Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i FBI Tullinge
BLI MEDLEM
Välkommen till FBI Tullinge Flickor 07!

Vi är  ett gäng glada tjejer födda 07 som gillar att spela innebandy och att ha roligt tillsammans :)

 

Under vinterhalvåret deltar vi i  seriespel som pågår från början av oktober till början av april. Vi brukar även spela en del andra cuper.

 

Vi välkomnar alltid nya spelare till vårt lag. Är du nyfiken på innebandy och vill träffa nya kompisar, kom gärna förbi och prova på och prata lite med oss. 

 

Våra aktuella träningstider hittar ni i kalendern som finns i menyn till vänster.

 

Har du några frågor, kontakta oss ledare på: f07@fbitullinge.nu

Nu drar vi igång igen!
2018-08-16 10:21

Efter en lång, varm, varm, varm och skön sommar är det nu äntligen dags att starta upp innebandyspelandet igen.


Vi hoppas ni haft en fantastisk sommar med tid för återhämtning, umgänge, ledighet och allt annat som en bra sommar innebär. Och även om det vissa dagar känns vansinnigt att vara inomhus så hoppas vi också att tjejerna är redo att kliva in i hallarna och spela innebandy.


Våra träningstider den här säsongen är inte riktigt helt spikade än då kommunen kommer att stänga Tullingehallen under ett par veckor för att byta golv. Föreningen har också fattat ett beslut att lyfta utbildningsnivån bland ledare till nya höjder och  därför kommer också samtliga träningar att ställas in under en vecka då alla ledare i föreningen ska utbildas och vässas i att ta hand om alla barn och ungdomar på allra bästa sätt.


Dessutom kommer kommunen att korrigera nuvarande halltidsfördelning v.40 och det kan innebära  någon förändring i när och var vi tränar. 


Men fram till dess att ni hör något annat så kommer vi att träna på följande tider och platser:

  • Onsdagar i Rikstenshallen. Samling kl.17:30 (ombytta och klara). Träning på plan kl.18:00-19:00 där vi också kommer ta 5-10 minuter efter träningen till lite samling och gemensam reflektion.
  • Söndagar i Tullingehallen. Samling kl.17:30 (ombytta och klara). Träning på plan kl.18:00-19:00 där vi också kommer ta 5-10 minuter efter träningen till lite samling och gemensam reflektion.


Kallelser till dessa träningar kommer att komma likt föregående säsong och vi ber er att svara på dessa för att underlätta vår planering.


Vi har ett ledarmöte nu på söndag där vi kommer att planera och besluta om säsongen mer i detalj och efter detta möte kommer mer information om denna säsong att skickas till er.


Vår första ”riktiga” träning blir på söndag 26/8 men vi kommer att ha en liten smygstartsträning redan på onsdag 22/8 som vi hoppas så många som möjligt kommer på.


Såhär i uppstartstider vill vi även slå ett slag för att vi fortfarande gärna blir fler så har  era döttrar kompisar eller känner ni någon som ni tror kan tycka om innebandy – bjud med dem!

 

Vi hälsar er varmt välkomna tillbaka till innebandyn, nu ska vi se till att tjejerna får en grymt rolig säsong!

/Ledarna
Rafflande, rolig och väldigt trevlig avslutning på säsongen!
2018-05-19 13:55
Gemensamt foto på deltagarna i de båda lagen!

Så var det då dags för den prestgiefyllda avslutningen av årets säsong.


Det hela inleddes med ett föräldramöte samtidigt som tjejerna värmde upp tillsammans med många av sina syskon på innebandyplanen. När mötet var över samlades tjejerna för att lägga upp taktiken för den stundande matchen mot föräldrar och syskon. 


Efter en kort och effektiv genomgång av laguppställningen var taktiken glasklar – idag ville tjejerna att fokus skulle ligga på att kämpa och vara hårda i närkamperna (speciellt mot papporna men även mot mammorna). Småsyskonen ansågs dock vara så söta och gullliga att de gärna skulle få springa ostört med bollen.


När dagens domare, Uffe, blåste igång matchen syntes det ganska tydligt att F07 var det mer samspelade laget och de tog allt som oftast tag i taktpinnen, även om spelet bitvis blev ett taktiskt ställningskrig med mycket spel på mittplan. F07 visade upp ett säkert målvaktsspel och flera läckra aktioner medans syskonen var de som i det andra laget stod för finliret. Intrycket var att föräldrarna chockats något av det höga tempot och därmed försökte spela enkelt och inte förta sig.


I periodpaus hade F07 ledningen med ett mål men även om det kan låta jämnt kändes det som tränare ganska tryggt. För även om syskonen gjorde en stark insats såg man att tröttheten hos föräldrarna började ta ut sin rätt – de föräldrar som, lite nonchalant, valt att lämna vattenflaskorna i omklädningsrummet fick ångra detta bittert när de lite skamset kom över till vår avbytarbänk för att låna sina döttrars vattenflaskor J


Andra perioden drog även den igång i ett högt tempo och samtidigt som F07 och syskonen gång på gång visade prov på fina tekniska färdigheter blev föräldrarnas spel allt mer desperat och här fick domaren lite att stå i när föräldrar- och syskonlaget ofta försökte ha fler än fem spelare på plan samtidigt som de gärna försökte skrämma F07 med t.ex hot om indragen månadspeng.


Det hela rann dock av de grymma tjejerna i F07 och de fortsatte spela fin innebandy och fokusera på den mer välvårdade matchen i matchen mot syskonen.


När det endast återstår en minut av matchen drar föräldrarna fram ett riktigt gammalt trick när de överraskar tjejerna med att slänga in hela laget på planen samtidigt. Glädjande nog var denna möjlighet något som diskuterats på bänken hos F07 så istället för att förvånas över tilltaget sprang samtliga tjejer även de in på planen där matchens sista minut kan liknas med ett glädjefyllt och härligt slagfält.


Inte för att det spelar någon som helst roll vad resultatet på tavlan visar i vanliga fall så är denna match ett undantag. Vinnare blev tjejerna i F07 som nu kan spendera hela sommaren som ”innebandymästare” i sina famlijer.


Efter den härliga matchen gick vi tillsammans över till Körsbärsparken där vi grillade, umgicks och hade en väldigt trevlig avslutning tillsammans.


Nu väntar åtminstone ett par veckors uppehåll innan vi eventuellt drar igång några glädjefyllda ”ut-och-rör-på-oss-träningar” innan sommarlovet drar igång. Vi återkommer med information om hur det blir med detta.


Annars så tackar vi alla syskon och föräldrar för en härlig säsong, innebandymatch och avslutning så ses och hörs vi framöver!

Trevlig sommar!

 

/Ledarna
Säsongsavslutning!
2018-05-12 11:18
Efter en nästan nio månader lång säsong kan vi konstatera att sommaren verkligen är på gång och att ledigheten kryper allt närmare.

Våra eminenta eventansvariga, Heléne och Maria, har därför planerat en riktigt härlig aktivitet som avslutning på tjejernas fantastiska innebandysäsong och vi hoppas alla kan komma!

Avslutningen äger rum på fredag 18/5 och vi träffas i Tullingehallen kl. 17.00 där kvällen inleds med ett kort föräldramöte i något av omklädningsrummen medan tjejerna värmer upp. 

Därefter spelas årets roligaste match, och självklart är alla syskon också välkomna att vara med och spela eller heja från läktaren.

Kvällen avslutas med en gemensam picknick /grillkväll i Körsbärsparken.

Grillen inne på förskolegården kommer kunna användas för den som vill. Vi ordnar med kol och ser till att den tänds. Medtag egen picknick. 

Välkomna! 
Maria & Helene
Bilder från helgens cup (Foton och film på Facebooksidan)
2018-05-07 19:14

Fler bilder (+8) >>
 
Härlig avslutning på matchspelet för säsongen!
2018-05-07 07:38

Under söndagen var det då återigen dags för våra tjejer att spela cup. Det har blivit några stycken under säsongen och det märks att tjejerna fått erfarenhet av att vara borta tillsammans och umgås över hela dagar. 

Det är en fantastisk grupp med lagkompisar som tar hand om varandra och umgås på allra bästa sätt!


Det var ett laddat lag som samlades på morgonen och som engagerat och glädjefyllt tog till sig av de korta direktiven inför vår första match. Det var ett par saker i själva innebandyspelandet som vi skulle träna på under cupens samtliga matcher och utöver det fick de information om att vi skulle rotera positioner mellan matcherna och givetvis det viktigaste av allt: vi skulle ge järnet och ha kul!


Trots den tidiga starten på dagen var tjejerna laddade och de såg verkligen framemot att spela mot dagens första motståndare som var Töjnan IBK. När domarna blåste igång matchen stod tjejerna för en rivstart och de kopplade tidigt ett grepp om matchen som de sedan höll hela matchen ut. Prestationen var oerhört bra och de fokuspunkter vi talat om inför matchen genomfördes med bravur! Vi fick se många fina passningar, förmåga att orientera sig på planen och göra sig spelbar och markeringsspelet satt även det som en smäck.


Efter den första matchen väntade ett längre uppehåll i spelschemat som spenderades lite utspritt för tjejerna då några besökte en loppmarknad, några badhus och några spelade match med F08. Dock så återsamlades vi ganska snart och gick i samlad trupp till Farsta Centrum där en gemensam lunch intogs på en välkänd hamburgerkedja.


Efter lunchen begav vi oss till den största av hallarna vid Farsta IP där vi skulle spela våra två återstående matcher. En halvtimme före matchstart samlades vi i omklädningsrummet för att gå igenom laguppställningen och för att repetera våra fokusområden för att säkerställa att matchen nyttjades som ännu ett ypperligt utbildningstillfälle. Tjejerna hade inga problem att ladda om och återigen infann sig en härlig laddning precis före matchens första tekning.


I den andra matchen stod Vendelsö IK för motståndet och ännu en gång fick vi se en rivstart av matchen. Den här gången var det två laddade lag på planen men efter några minuter fick tjejerna ett spelmässigt övertag som de lyckades hålla matchen ut. När slutsignalen ljudit och vi återsamlades i omklädningsrummet för lite reflektion kunde tjejerna själva konstatera att de precis stått för en stabil insats där många av de saker vi tränat på faktiskt satt ännu lite bättre än i första matchen. 

Väldigt kul att se och deras utveckling är fortsatt häpnadsväckande snabb.


Nu var det eftermiddag och vi hade ytterligare ett par timmar till dagens sista match. Det var mellanmål och umgänge gemensamt och sådan här tid är verkligen oerhört viktig för utvecklingen av lagsammanhållningen. 

Vi har sagt det förut och vi säger det igen, det är en fröjd att vara på cup med det här härliga gänget som verkligen umgås med varandra på ett väldigt fint sätt.


Så, då var det till sist dags för dagens sista match och vi samlades återigen en halvtimme före matchstart och följde samma upplägg som de tidigare matcherna. Tjejerna började givetvis bli lite trötta efter en lång och händelserik dag så utmaningen var också att verkligen orka spela den sista matchen mot ett Älvsjö AIK som till största delen bestod av tjejer som var ett år äldre.


Matchen drog igång och våra tjejer kämpade tappert. Spelet var jämnt och det var två duktiga lag som gjorde upp ute på planen. Det som var extra kul att se var att tjejerna trots trötta kroppar och huvuden orkade fortsätta att träna på det vi tränat på under hela cupen även när motståndet var lite större, snabbare och tyngre än de två lag vi mött tidigare under dagen.


Lite komiskt är det också att vi under den här matchen, som var den sista för säsongen, för första gången var med om att en motståndare blev utvisad. Det är ju endast något vi sett när äldre lag spelat och det är inte alls något vi tränat på. Tjejerna tyckte det var spännande och extra kul att det lyckades bli mål för oss under tiden.


I slutet av matchen fick vi ännu en gång vara med om något för första gången. Vi åkte på vår första utvisning! Det tyckte tjejerna inte alls var lika kul som när motståndarna blev utvisade men vi ledare känner nog att även det här var bra för vår erfarenhet och någon gång måste ju vara den första.


Slutsignalen löd och tjejerna ska återigen vara stolta över en väldigt fin och gedigen prestation. Det är inte lätt att spela så bra som de gjorde när man är så trött som de var efter en heldag tillsammans. Även ledare från motståndarlaget sökte upp oss för att säga att de var imponerade över våra tjejer – något som givetvis också glädjer!


När cupen nu ska summeras så blir det lite samma härliga visa som tidigare. Som lagkamrater och som grupp att se efter får tjejerna allra högsta betyg. Det kryddas med oerhört fina och stabila insatser på innebandyplanen och när man ser tillbaka över cuperna den här säsongen så är deras utveckling både tydlig och väldigt starkt. Kul! 

Det är fantastiskt givande att få vara en del av det här lagets utveckling och framfart.


Nu är det bara ett par träningar kvar av säsongen och vi kommer att anordna en avslutning som ni kommer få mer information om inom kort. Sedan kommer ju också en summering av hela säsongen – men den tar vi när det är dags.


Nu ser vi framemot en härlig vecka och vi hoppas den blir riktigt bra för er allihop!

 

/Ledarna

BLI MEDLEM
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FBI Tullinge, 07/08 16:24 
FBI Tullinge, 19/07 14:44 
FBI Tullinge, 18/07 15:32 
FBI Tullinge, 06/07 09:31 
FBI Tullinge, 18/06 10:00 
 
Våra arrangemang:
Våra sponsorer:
Våra samarbetspartners:
Gilla FBI Tullinge på Facebook!
Följ FBI Tullinge på Twitter!