Julius Rais: 0708693757
Mail: herr-b@fbitullinge.nu
Seger och serieledning!
2018-11-05 12:27
Herrar B tog på lördagen emot våra trätobröder från Bedarö. Historiken har visat på tuffa och bra matcher mellan lagen och lördagens match skulle inte vara annorlunda. Bedarö har med sin självsäkra och kaxiga attityd blivit ett lag som man bara vill besegra och fördelen med det är att just de matcherna har alltid blivit lite extra laddade och minnesvärda. Senast det begav sig så spelade vi 4-4 och vi förstörde deras mål mot en perfekt säsong, menat att man går igenom seriespelet med enbart segrar. På lördagen förstörde vi deras svit på över 2 år utan förlust i seriespel, vilket känns som en enormt skön revansch för det bittra 7-2 nederlaget för oss mot dom ifjol. Nu är statistiken mellan lagen helt jämn, and the battle goes on.
Matchen till ära ställde DJ Fabbe upp och var stämningshöjande DJ. Sällsynt mycket publik hade kommit till tullingehallen för att se herr B spela, vilket är riktigt glädjande.
Matchen startade därför i riktigt högt tempo. Tullinge hade tränat på riktigt bra under veckan, och hade bestämt sig för att mala på med 3 femmor med tron på att man skulle springa och mala ner motståndet för dagen. Och det gav resultat snabbt, redan efter 3 minuter hittar Julle in med en fin passning till Isak som trycker in 1-0. Oturligt nog så skadar sig Isak illa i den sekvensen. Såpass illa att nyckelbenet går av och Isak behöver i ilfart besöka akuten. Tråkigt för oss som tappar en duktig spelare och fantastisk lagkamrat. Situationen i sig innehöll inget fult utan var mer en olyckshändelse, men kanske påverkade det domarna lite. Men vi återkommer till det. Vi tvingades i samband med skadan göra några förändringar från den ursprungliga planen och gick därför ner till 2 backpar och roterade lite i kedjorna. Vi klarar av ett BP effektivt, vilket vi hittills gjort under säsongen. Och i den 7e minuten utökar Forsell ledningen. Adam gör 3-0 några minuter senare, Davve assisterar till båda målen. 3e kedjan gör sedan återigen mål på en frislagsvariant där Olle smäller in 4-0. Olle åker sedan på sin andra utvisning för perioden, men även där steppar laget upp och klarar ut situationen. Pausvila med 4-0.
Den andra perioden fortsätter i samma anda som den första. Vi kostar på oss att missa en straff, eller rättare sagt, målvakten tar den. 3 sekunder senare så smäller Adam ändå in 5-0. I den 5e minuten så kommer återigen ett frislagsmål från tredjelinan till 6-0 från Olle. Forsell gör sedan 7-0 några minuter senare och Bedarö tar timeout och ser ut som ett slaget lag, vilket vi vet bättre än att räkna ut Bedarö. 7-0 står sig perioden ut.
Den tredje perioden saknar den där riktiga hettan och glöden som en match har när det är jämnare. Det känns lite som Bedarö givit upp matchen och vi själva går på 85%. Perioden känns lite avslagen. Vi får ett par chanser i PP som vi inte förvaltar. I slutet av perioden så åker vi på en femminuters utvisning vilket ger Bedarö en liten chans in i matchen. Bedarö gör 2 mål i PP i slutet, men närmare 2-7 kommer man aldrig.

Som coach så är det verkligen ett privilegium att se sina spelare uppträda som man gjorde i den här matchen. Man gjorde det tillsammans, som ett lag. Alla som ingår i truppen var på plats i hallen, vilket nog aldrig har hänt i det här lagets historia. De som inte spelade var antingen med på läktaren eller i båset, vilket är sjukt glädjande att se. Och de som spelade gör verkligen en fokuserad och distinkt insats. Det fanns liksom ingen tvekan om att vi skulle vinna den här matchen, och det var den inställningen alla visade upp idag. Vårt försvarsspel var 5+ i den här matchen, och att vi får ett lag som vi möter att tappa fokus på matchen och vända den mot sig själv eller domarna vittnar om vilket fantastiskt jobb alla lägger ner för varandra. Chris i riktigt stabil i kassen, och det är synd att han inte får hålla den nolla som han förtjänade att få med sig från den här matchen. Framåt så har vi riktigt bra utdelning. Vi tar smarta avslut, varvar det med riktigt bra rörelse och teknik. Vi spelar helt enkelt på den nivå som det här laget besitter och ska leverera i varje match. Och då var det inte ens någon toppmatch från vår sida, då tempot på träningarna är högre än det tempo vi har på match. Alla spelare på planen och på sidan ska ha beröm. Men ett extra omnämnande till tredjefemman som blir isärplockade pga skadan, med spelare på fel positioner och vissa som får mer begränsad speltid än vad som är tänkt, att ändå gå in och spela 3-0 är riktigt bra. Och ett extra plus till planens gigant Adam, som bara gick in och tog kontroll över matchen. Han gick helt enkelt inte att stoppa.
Domarna ja. Helt ärligt så kan det inte gå att klaga där. Personligen är jag riktigt nöjd. Jag att den tidiga skadan påverkade bedömningen för resten av matchen. Jag kan tänka mig att det är väldigt lätt som domare att känna en oro att matchen ska eskalera, att det ska bli en ful match när något händer så tidigt in i matchen. Därför blåser man tidigare på saker. Inget fel i det alls. Bara det att i en sån här match som har 2 duktiga och rejäla lag som kan spela tufft och hårt, utan att det går över till fult spel så får matchen inte riktigt den intensitet och kraft som en sån här match förtjänar. Men med det sagt så finns det inget större att klaga på. Jag tror säkert att Bedarö har synpunkter på ett par domslut, likväl som vi känner att vår 5 minutare var lite väl hård. Men i slutändan får dom berömmet väl godkänt, vilket är ett gott betyg från en grinig gammal gubbe. Jag vill också berömma våra motståndare. Det är ett riktigt bra lag i grunden. Och även fast många i det laget är som undertecknad = griniga gamla gubbar. Så tar man inte det för långt under matchen och börjar spela fult eller farligt. Och man förlorar med ära och berömmer sina motståndare efter matchen. Respekt till det.

I och med segern så har nu tabellen jämnat till sig. Och om ryktena stämmer om att Älvsjö fick inkassera en oväntad förlust så har tabellen blivit en jämn historia med 4 lag på 9 poäng. Med Tullinge som serieledare. Nu är vi det jagade laget och det är precis så vi vill ha det. Ny match på söndag mot TT B som kommer från en seger och ett självförtroende på väg upp och det kommer att krävas en insats liknande helgens för att ha chans att nå vårt mål som är div 2 nästa säsong. Nya tag på söndag!
Referat: Boo KFUM IA - FBI Tullinge (B)
Herrar b tog andra raka segern.
2018-10-22 10:20
I fredags så tog Tullinge sig till nacka för spel i ormingehallen och match mot Boo. Man kom till spel med 16 spelare som var riktigt taggade på att följa upp den senaste segern mot Vendelsö med en ny vinst.

Vi valde att starta matchen på 3 femmor som mål att vårt yngre, snabbare lag skulle mala ner ett mer tungt och ålderstiget motståndarlag. Men det var hemmalaget som tog ledningen redan i den 4:e matchminuten. Och Boo har kommandot i matchen första halvan av den första perioden. Men ju allt mer perioden lider så tar Tullinge över mer och mer. Och rättvist så kommer kvitteringen genom Dedde på frislag. Om coachen inte misstar sig här så är det dessutom hans första seniorlagsmål! Av bara farten så ger Joppe oss ledningen några minuter senare efter att man pressat motståndarna till enkla misstag. Vi går till vila med med ledning, en vila som våra motståndare behövde betydligt mer än vi då vi börjat varva igång.

Den andra perioden börjar precis som den första slutade. Vi ökar dessutom på ledningen till 4-1 under perioden. Vi har bra kontroll på matchen, men börjar släppa motståndarna till onödiga lägen, som dessutom gör dom mer desperata. Vi släpper in en reducering i slutet av perioden, men leder matchen med 4-2.

Man kan ju fundera om vi fick roppar i vårt vatten i paus. Eller om motståndarna fick någon energigivande substans i paus. För dom rivstartade den sista perioden, medan vi var fortfarande kvar i omklädningsrummet. Boo kommer ikapp till 4-4 på bara ett par minuter in i perioden. Men vi ruskar av oss det och tar tag i matchen igen och efter 5.26 så gör vårt PP mål. Drygt minuten senare slår Ralle en av sina patenterade pass och Julle smäller in 6-4. Vi tappar tyvärr in en reducering, men vi har fortfarande kontroll på matchen, som börjar bli grinig. Vissa spelare kan hantera griniga matcher bättre än andra, Boo hade en herre som absolut inte kunde hantera det. Först går han in och proppar Joppe efter att Joppe spelat ifrån sig bollen, en tydlig jakt på spelare utan intention att spela på boll. 5 minuters utvisning och här borde vi dödat matchen. Men vi får inte till det. Sen kommer samma stjärna in efter sin utvisning och sätter upp en armbåge i ansiktet på Forsell mer eller mindre direkt han kommer in på planen. Att killen klarar sig undan ett rött kort där och endast får 2 minuter ska han tacka någon högre makt för. Trots dessa chanser i numerärt överläge så gör vi inte det där viktiga 7-5 målet förrän i spel 5 mot 5. Granevi slår en briljant passning till Marcan som styr in 5-7. Joppe slår sedan in spiken i kistan med 8-5 i tom bur.

Som coach är man riktigt  nöjd med det man ser från grabbarna i denna match. Om man ska tala i egenskap av historik så har vi tidigare haft svårt att vinna den här typen av matcher då vi lätt skiftar fokus på annat än själva spelet. Men något riktigt positivt har hänt med det här laget. Vi maler på och spelar vårt spel och äger den här matchen i 50 minuter. Visst vi släpper onödigt in motståndarna i matchen, och Boo ska ha cred för att man tar chansen när man får den. Men idag var vi snabbare, hungrigare, intensivare och hade bättre ork. Tredjefemman går återigen in och levererar mål, vilket är riktigt glädjande. Andrafemman hade en tyngre dag produktionsmässigt, men i spelet hade man anfall i stora delar av matchen och man skapade massor av chanser. Idag firade förstafemman stora triumfer och öste in mål och gjorde sina motståndare så frustrerade att man var tvungna att ta till alla möjliga metoder för att försöka stoppa dom, och inte ens det lyckades. Hela laget är med och bidrar till den här segern och det gör en coach riktigt varm i kroppen att se. Och vi har dessutom mer att ge! Vi hade ett för dagen finskt domarpar som är här i något sorts utbytesprogram. Och de stackarna hade det inte lätt ska ju sägas. Mycket närkamper, intensivt spel. Här ser man vad mycket kan göra när man har kommunikation mellan spelare och domare. Nu blev det något enstaka ord på engelska här och var och det är då svårt att stoppa 2 heta lag som krigar för att vinna en match att spåra ur. Man kan säga att dom tappade matchen i den tredje perioden, men som sagt så finns förståelsen där.

Nu tar vi nya tag och siktar på att besegra det omöjliga monstret Bedarö. Vi fick ju 4-4 hemma senast och förstörde deras perfekta säsong förra säsongen. Bryter vi en ny svit nu tro? 3/11 är datumet. Matchstart 16.15 i tullingehallen.
Förlust i premiären!
2018-09-25 14:26
Herrar b spelade på söndagen seriepremiär mot den på förhand tippade toppmotståndaren Älvsjö B på bortaplan.

Det var 2 taggade lag som förväntansfullt klev in på planen. Matchen startade i ett ruskigt högt tempo, kanske lite för högt tempo än vad man behärskade i teknik och huvud. Det var Tullinge som behärskade det bäst till en början. Man fick lite anfall och var framför allt riktigt aggressiva i försvarsspelet och släppte inte till några målchanser alls. Välförtjänt tog man också ledningen efter 13.34 genom Porre på pass från Adam. Efter målet slappnade man av något, men bjöd inte heller på några chanser och 0 - 1 stod sig perioden ut.

Älvsjö klev ut aggressivare till den andra perioden och tog över spelet. Framför allt var det en svacka på 5 minuter i perioden där Tullinge uppträdde stressat och nervöst. Man ryckte dock upp sig mot slutet i den andra perioden och resultatet var fortfarande oförändrat trots 2 tillfällen i boxplay som man redde ut galant.

I den tredje perioden så började Älvsjö kliva upp ännu högre. Tullinge fick dock chansen i PP där man hade ett par farliga chanser som älvsjö´s duktiga målvakt avvärjde. Man reder även ut ett nytt boxplay och matchen är under kontroll. Man skapar även hetare målchanser under mitten av perioden och tack vore en storspelande hemmamålvakt så är resultatet fortfarande 0 - 1. I andra änden sitter Chris i tullingekassen och är otroligt stabil så det ser allt mer ut som ett målsnålt 0-1 som slutresultat. Men efter 15 minuter så har man ett offensivt frislag på  mittplan där man tappar boll och älvsjö ställer blixtsnabbt om och 1-1 är ett faktum. Med ca 1 minut kvar upprepar sig olyckan och en ny tappad boll på mittplan leder till en älvsjö ledning. Tullinge försöker med en sista forcering på slutet, där man t o m har ett skott i matchens sista sekund som målvakten med knapp marginal räddar.

Tråkigt resultat för oss som kände att vi hade matchen. Med lite tur och effektivitet hade vi utökat ledningen i den tredje perioden och där kanske dödat matchen. Istället blir vi straffade stenhårt på 2 olyckliga misstag där älvsjö ska ha beröm för att man är så effektiva och nyttjar dom. Tullinge får lära sig av denna upplevelse och ta vidare erfarenheten till framtida matcher. Defensivt gör man en toppmatch, minus de olyckliga händelserna vid målen. Offensivt finns det betydligt mer att plocka ut ur laget.  Och viss kritik kan även riktas mot domarna för att man inte är konsekventa i domsluten vilket vi upplever drabbar oss vid utvisningar. Dock ska dom ha väldigt mycket beröm för kommunikationen med både spelare och bänk, och det ska sägas att det var enormt mycket slag i denna match, inte alls ovanligt vid en seriepremiär där alla är heta och taggade på att det äntligen är igång.

Nu tar vi nya tag mot hemmapremiären på det nylagda golvet i tullingehallen. Matchen spelas lördagen 6/10 klockan 17.00, där vi tar emot Vendelsö A. Vi hade tuffa bataljer mot Vendelsö B förra säsongen i div 4, så vi förväntar oss inget annat till denna match. Vi önskar publik, domare och motståndare välkomna till då! //Ledarstaben
Äntligen dags för seriepremiär!
2018-09-21 15:10
På söndag gör äntligen herrar b entré in i säsongen 2018/19´s seriespel. För motståndet står Älvsjö B som börjar på sin hemmaplan. Som vanligt när vi möter Älvsjö så kommer det bli en intensiv, tuff men sjyst match. Båda lagen har värvat starkt till denna säsong och spås av undertecknad ligga uppe i toppen när säsongen är slut.

Matchen spelas på söndag, matchstart 15.45 i Västertorpshallen. Nu kör vi!
Herrar B missade avancemanget med minsta möjliga marginal.
2018-09-11 10:06
Detta gäng lirade helgens DM.
Föregående helg spelade herrar b gruppspel 2 i DM. För motståndet stod Offensiv Lidingö (div 2), Hammarby (div 1) och Bele Barkarby (div 1). Målet och förhoppningen var att vi skulle vinna gruppen, eller åtminstone komma topp 2 som räckte för avancemang. Samtidigt visste vi att vi var fortfarande uppe i försäsong och att vi mötte bra lag så allt kunde hända.

Det började mot Offensiv Lidingö. Ett lag som sett till division och placering ska vara före oss i tabellen, men vi ville annat. Men det började mindre bra. Målvakten räddade vår handicapstraff. Och efter 7.33 så gör Lidingö 0-1 precis efter vi blivit fulltaliga efter en utvisning. Underläge i paus, men vi kände ändå att vi hade grepp om matchen. Bara några minuter in i den andra perioden kvitterar Davve efter en riktig smörmacka från Joppe. Sen får vi 2 chanser i PP, och på det andra försöket smäller Adam in 2-1, assist Ralle. Olle spelade denna helg center istället för back, och med lite tips från läktarhåll där a-lagets tränare såg matchen så kom Ole rätt och dundrar in 3-1 från kanten. Lidingö blir där mer desperata, och får dessutom till en reducering. Men vi håller ut och vinner matchen med 3-2.

Nästa match för lördagen så möter vi Hammarby. Den matchen skulle visa sig avgörande för hela DM för vår del. Hammarby är ett stort och starkt lag, med hög arbetsmoral, det här visste vi så vi klev in taggade till tårna. Och vilken match vi gjorde. Vi börjar med att Joppe sätter 1 av de 2 straffar vi har. Vi spelar en lysande defensiv på planen, vilket gör att Hammarby får skjuta mycket skott utifrån. Och de farliga chanser som dyker upp på chans så tar Chris dom ganska enkelt. Vi sliter som djur på planen och spelar i den första perioden en betydligt bättre innebandy än våra motståndare och har total koll på matchen. Som en bonus så gör Forsell 2-0 endast 1 sekund innan periodpaus! Men karma is a ..... Vi börjar den andra perioden som den första. Vi sliter kopiöst på planen. Hammarby blir mer och mer frustrerade. Och när dom inte ens får mål i PP så tar dom time out. 14.58 in i den andra perioden gör vi dessutom 3-0. Vi har koll på matchen och dessutom 3 måls överläge med 5 minuter klart, det är ju bara att stänga matchen väl? Hammarby visade att dom har något äss kvar i rockärmen. Ett backskott letar sig in i mål endast 37 sekunder efter vårt 3-0 mål. 11 sekunder senare kommer 2-3... Inte ska dom komma ikapp väl? Inte efter den insats som vi gjort, det vore så orättvist. Men innebandy handlar om effektivitet, och det visade Hammarby upp på slutet. 3-3 kom 17.30 in i matchen, och vips så var vi tillbaka på ruta 1 igen. 19.03 tar vi time out och sätter ihop en sista offensiv. 19.54 ger den resultat då Adam smäller in 4-3 i krysset efter ett frislag. Direkt efter tekning får Hammarby ett frislag, man tar tillvara på chansen och 19.59 gör man 4-4..... En sekund.... En sekund var vi från att vara klara för slutspel redan efter 2 av 3 spelade matcher. Men vi ledde gruppen efter lördagens spel. Och det var tydligt att det skulle stå mellan oss och Bele i den sista matchen om hur tabellen skulle sluta. Och som resultaten spelade ut så visade det sig att vi kunde t o m förlora med 1 mål och ändå gå vidare.

På söndagen så var det då dags, vi mot Bele. Bele stod på 1 poäng och låg sist i gruppen efter dag 1. Vi hade 4 poäng och ledde gruppen inför dag 2.
Vi började matchen med att sätta 1 av 2 straffar, där Julle trots lite psykningar från moståndarbänken var kall och placerade in 1-0. Joppe gör dessutom 2-0 en bit in i första. Det såg stabilt ut, men vi hade ändå inte samma kraft och intensitet som vi hade på lördagen. Kanske hade de matcherna tagit på krafterna lite väl hårt.  Vi tappar till 2-2 i första perioden. Vi är dock fortfarande vidare i det här läget. Vi får dessutom en straff tidigt i den andra perioden. En straff som målvakten räddar efter att ha vevat till med armen i luften när bollen träffat och fortsatt rullat över armen. Vår kille hävdar att den är över linjen, deras målvakt skulle givetvis hävda motsatsen. Det viktiga är att domarna säger att det inte är mål, och då får vi leva med det. Bele gör sedan 3-2 lite mer än halvvägs in i perioden. Och 3 minuter från slutet gör man 4-2, som gör att Bele går vidare till slutspel på vår bekostnad. Vi tar time out och försöker en sista forcering, men kraften fanns helt enkelt inte där för dagen.

Summerar man helgen så är det trots allt överbetyg till spelarna. Okej det känns riktigt bittert att inte gå vidare, speciellt med sån liten marginal som det till slut blev. Men den revanschlustan som kommer av det bittra uttåget kan också vändas till något bra när säsongen startar. Vi såg att vi kan spela jämnt och i perioder även bättre än lag som ligger både 1 och 2 divisioner över oss. Och då har vi ändå inte spelat ihop oss än! Och det finns betydligt mer att hämta rent fysiskt. Det ser med andra ord riktigt lovande ut inför säsongsstarten.
Chris var riktigt stabil i kassen, och räddade dessutom några chanser som borde ha varit mål egentligen.
Backarna gör en monsterhelg och visade en väldigt hög nivå helgen igenom.
Centrar och forwards gör ett hästjobb defensivt, varvat med en betydligt större vilja att skjuta än föregående helg och hela laget visar en rejäl kurva uppåt.
Men mest cred måste Monty och Marcus få, som trots väldigt liten speltid ändå är med och visar god stämning och laganda och pushar och stöttar. Och när man får chansen att hoppas in så gör man det bra.
Härnäst väntar träningsmatch mot Sundbyberg borta på torsdag. Sen får killarna en välförtjänt ledig helg. //Coachstaben