Välkommen till FBI Tullinge Damer A!
FBI Tullinge Damer
För ännu fler uppdateringar, följ oss på instagram där vi heter @fbidam
FBI Tullinge - Täby FC
2018-01-06 21:06
Brandlarmsutlösaren, Matchens lirare Lollo o Frida poänggörare

🔶FBI Tullinge - Täby FC

(2-1, 5-1, 4-0) 11-2


Det kan ibland vara svårt att komma in i ”rutiner” igen efter att ha varit lediga. Idag spelade vi vår första match efter juluppehållet. Träningsnärvaron har varit lite tunn under veckan som gått och som vi alla vet brukar träningsveckor kunna avspegla sig på matcherna på helgerna. 


Täby stod för motståndet och senaste matchen gick vi segrande med 4-2 siffrorna. Vi ville absolut göra det bättre idag och det kan man ju säga att vi gjorde.


Matchuppvärmningen satt riktigt bra idag. Bra skott, bra passningar, bra pepp och bra fokus. Det återstod bara att vårat intro skulle sitta. Vi står i den svarta tunneln och ska precis springa in när ett tjutande ljud uppstår. Brandlarmet hade gått. Vi fick då köra ytterligare uppvärmning och spela 3 mot 3. 40 minuter senare startar matchen.


Första perioden var väl inte den bästa vi gjort under säsongen. Bollarna studsar och det känns lite ”Hawaii” som man brukar säga. Vi lyckas ändå göra 2 mål och går ut i periodpaus med 2-1 ledning. Första perioden hade definitivt spelats med mer energi om inte brandlarmet hade gått igång. 


Andra perioden gör vi bra. Snygga spelkombinationer ledde oss till snygga och många mål. I andra perioden gör vi 5 mål och Täby 1. Vi spelar med en helt annan energi, och nu känns det som vi kommit igång på riktigt.


Tyvärr blir tredje perioden en ganska trött period till en början. Ingenting händer förrän vi når minut 12, då vi påbörjar vår utökning. Vi gör 4 mål i sista perioden och matchen slutar 11-2.  


💐Lovisa Craftman gör en riktigt bra match och blir mycket rättvist matchens lirare - med sina fina initiativ från backposition.

🔶Värt att nämna är Frida Nyqvist som gör 6 poäng idag och verkligen visar en fin form.


Period 1

1-0 01.05 Mål: Helena Ass: Virre

1-1 05.12 

2-1 15.26 Mål: Alexandra Ass: Frida 


Period 2

3-1 01.51 Mål: Alexandra Ass: Frida 

4-1 02.35 Mål: Tuva Ass: Virre 

5-1 05.17 Mål: Saga Ass: Dani 

6-1 05.56 Mål: Frida Ass: Alexandra 

Täby FC Time Out 05.56

6-2 09.53 

7-2 17.46 Mål: Tuva Ass: Helena 


Period 3 

8-2 12.22 Mål: Frida Ass: Linn 

9-2 13.55 Mål: Linn Ass: Frida 

10-2 15.45 Mål: Alexandra Ass: Frida 

11-2 18.08 Mål: Linn Ass: Alexandra


Nu siktar vi på nästa match, lördag kl 13.45 mot Nacka i Tullingehallen.

/Rehabhörnan 😃

FBI Tullinge - AIK
2017-11-23 07:49

🔶FBI Tullinge - AIK

(2-1, 3-3, 3-2) 8-6


En match tillsammans…


Vi visste redan innan helgens match mot AIK att den skulle betyda mycket för oss. Vi har tidigare gått segrande ur samtliga seriematcher denna säsong och vi visste att AIK är ett lag som visat sig vara väldigt vassa i år. Vi tränade på måndagen och redan då sa vi att träningsveckan skulle behöva vara perfekt för att vi skulle vinna över AIK. På onsdagen möts vi tyvärr av det hemska beskedet att en ung tjej, Alexandra Sundin, hastigt lämnat oss. Tullingehallen släcktes ned under onsdagskvällen och förvandlades till en fin minnesstund för att minnas Alexandra. Dagen därpå tränade vi på exakt samma golv och det var mycket känslor som fanns i varje spelares huvud. Vi gjorde trots omständigheterna en väldigt stark träning och var därmed redo för mötet mot AIK på lördagen.


Matchen mot AIK skulle spelas med svarta sorgeband, och inleddes med en mycket känslosam tyst minut, och Alexandras tröja #54 hängs upp ovanför sekretariatet. 

Vi startar vårt målskytte redan 01.38 in i första perioden då Alexandra Rodriguez Lundin assisteras av Emilia Oldenburg. 12 sekunder senare gör Daniela Vänskä 2-0, assisterat av Helena Olofsson. Vid målen skapas en helt otrolig stämning i hela hallen. Det är tårar, både av sorg och av glädje. Det är rysningar i hela kroppen och redan där visste vi att oavsett vad som händer, så kommer vi att vinna denna match. Varje pass, varje skott, varje täck, varje närkamp och varje snack gjorde vi tillsammans.


Matchen är till siffrorna ganska svängig och AIK närmar sig oss flertalet gånger, dock kom vi tillbaka snabbt efter varje mål. När Emilia tillslut sätter 8-6 målet i öppen kasse är vinsten ett faktum och serieledningen är vår med 5 poängs marginal. När matchklockan ringer visste glädjen inga gränser. Alla som var där och såg matchen förstår nog vad vi menar. Det märktes verkligen att vi ställt in oss på det att vinna och att göra allting tillsammans, för Alexandra.


Vi saknar dig och vi kommer för alltid att minnas dig. #54 Alex ❤️


Våra tankar går till Alexandra Sundins familj.

Damerna fortsatt obesegrade i Division 1
2017-10-23 10:00
Vi fick en liten negativ effekt från segern mot Nacka när vi ställdes mot Hässelby på hemmaplan.

Nacka som hade vunnit båda mötena mot oss förra året blev som tidigare rapporterat en riktig

urladdning för tjejerna där vi gjorde det mesta rätt och tog ut oss till max.

Det kändes som vi släppt ner axlarna lite väl mycket när vi ställdes mot Hässelby. Vi hade svårt att

få tempo på boll, ben och spelet. Hässleby tog ledningen och håll jämna steg med oss långa stunder under

matchen, vi drog tillslut det längsta strå:et och bärjade alla 3 poängen, rättvist utan guldkant.

 

Med En träningsvecka bestående av mycket ”Fys” går vi nu in i en matchförberedande vecka och

ser fram emot mötet med Järfälla till helgen.

 

 

Statistik från Matchen mot Hässelby:

 

1-1 Alexandra Rodriguez Lundin (Nypan)
2-1 Veronica Nyström (Högberg)
3-1 Saga Kingelin (Hanna Cardell)
4-1 Hanna Cardell (Daniela Vänskä)

 

Matchens Lirare Hanna Cardell

Nacka IBK - FBI Tullinge 2-6
2017-10-10 09:13
en för alla alla för en
Lördagen den 7/10 var det dags för tungviktsmötet mellan två på förhand topp tippade lag i Damernas division 1.
Vi hade gjort förberedelserna i enlighet med vad som skulle krävas dvs 60 minuter hårt jobb och vinna de moment som våra motståndare Nacka är sylvassa på.

Nedan följer tränare Magnus ord efter matchen:

Matchen gestaltade sig precis som jag hade förväntat mig, det handlade om att ha mest tålamod och vinna matcherna i matchen, jag tycker vi vinner följande

  • Målvaktsmatchen
  • Slotten
  • Tålamodet
  • Energin

När det är två bra lag som möter varandra så betyder sådana här detaljer allt och idag var det vår tur. Förra året så var det Nacka som vann dessa matcher i matchen och slog oss i båda seriematcherna.

Jag tycker att det var en bra innebandymatch mellan två riktigt bra lag där vi drog det längsta strået.

 

Nu flyttar vi fram skallarna mot nästa match som är mot Hässelby hemma i Tullingehallen på lördag 13.15.

Fakta från Matchen: (1-1,0-2,1-3) 2-6
1-0 Veronica Nyström (Emelie Högberg)
1-2 Hanna Cardell (Tuva Henriksson)
1-3 Emelie Högberg

1-4 Lovisa Craftman (Amanda Mårdfjäll)

1-5 Saga Kingelin (Daniela Vänsä)
1-6 Alexandra Rodriguez Lundin (Linn Kihlström)FBI Tullinge - Cecilia Fredriksson
2017-09-23 12:17
Tionde o sista presentationen, Cizzi
Damernas presentationsserie med de senaste spelarna som tagits in i truppen avslutas nu. Se nu till att följa Damlaget under säsongen och deras resa mot Allsvenskan.

Tionde spelaren är:
Målvakten Cecilia Fredriksson nr 67.

Coach Manges ord:

"Cizzi är ny målvakt i Tullinge o kommer närmast ifrån Duvbo, och var kanske den bästa mv i serien förra året och hon kommer att bidra med en massa rutin samt ett stabilt målvakts spel".

Frågor o Svar med Cizzi:

Moderklubb:
-Lidingöfavoriterna

Vem är din förebild:
-Alla människor som sprider energi och glädje eller som vågar följa sina drömmar.

Mål med säsongen:
-Allsvenskan, något annat finns inte. Samt för min egen del ge mig själv bästa möjliga förutsättningar till att göra min bästa säsong någonsin.

Vad är din styrka på planen:
-När man gjort +20 säsonger så får jag nog säga min rutin och mitt lugn.

Hur känns det inför säsongen:
-Jag själv känner mig äntligen 100% efter min knäskada för 1,5 år sedan, vilket helt klart ger mig en underbar känsla. Sedan har vi haft ett mycket bra upplägg med lagom mängd träningar, läger och matcher. Så även om vi ibland haft bristande närvaro så känns det som om att laget, staben och klubben är mer än redo för säsongen – nu åker vi!

Varför FBI Tullinge:
-För att vara ärlig så var det inge självklart val, dividerade länge och väl, först och främst om jag skulle ha motivationen till att satsa igen eller om jag helt enkelt skulle trappa ner. Men efter att ha provtränat med flera lag från olika divisioner, så kände jag att ”tant” har nog några säsonger kvar att ge. Så, efter noga övervägande föll då valet på Tullinge av flera anledningar, bland annat: klubbens proffsighet, eget omklädningsrum, restiden, samhörighet med lagkamraterna och sedan skadar det ju inte att coach Mange vunnit det största som går att vinna i innebandy, så han vet helt enkelt vad som krävs för att få ett lag att lyckas.

Vi önskar nu Cizzi o resten av laget lycka till.!
 
Våra arrangemang:
Våra sponsorer:
Våra samarbetspartners:
Gilla FBI Tullinge på Facebook!
Följ FBI Tullinge på Twitter!