SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Kul på lovet

2019
Kul i sommar 2019 hölls under veckorna 25 samt 27 och innehöll mycket energi, fart och glädje.

Totalt var det ca 55 st deltagande barn där vi hade en större grupp den första veckan än den andra. Även i år återfann vi tidigare års deltagare, men då en hel del av de tidigare deltagarna har klättrat över åldersgränsen för målgruppen så hade vi även utrymme för nya barn och det var roligt att lära känna och hitta dynamiken i de nya grupperna.

Ledare för lägren var ungdomar med innebandybakgrund som är bosatta i kommunen. Det är mycket glädjande och se hur snabbt dessa ledare och barn finner varandra. Matcherna mellan ledare och barn var en klar favorit för alla inblandande.  Handledare och ansvarig på plats var vår föreningskonsulent.

Det spelades givetvis en hel del innebandy, men även andra fysiska aktiviteter såsom fotboll, kull och stafetter genomfördes. Vädret tillät att vi kunde blanda inomhus- med utomhusaktiviteter. Vi arbetade även en hel del med  olika värdegrunder bl.a. hur man är en bra kompis och hur man uppträder i ett lag. Det var mycket intressant och givande att lyssna till barnens reflektioner i dessa frågor.  

Även i år serverades en näringsrik lunch från restaurang akvarellen samt ett mellanmål varje dag. Sista dagen avslutades med sedvanlig glass och diplomutdelning. Vi i FBI Tullinge tackar alla ledare och barn för att fantastiskt lyckat arrangemang.

2018

Fler bilder (+16) >>

Kul i sommar 2018 hölls under veckorna 27 samt 29.

Totalt var det 40 deltagande barn där vi hade en större grupp första veckan än andra. Även i år återfann vi tidigare års deltagare, men då den hel del av de tidigare deltagarna har klättat över åldersgränsen för målgruppen så hade vi även utrymme för nya barn och det var roligt att lära känna och hitta dynamiken i de nya grupperna.

Ledare för lägren var tidigare deltagare i vår ledarakademi samt ungdomar från våra äldsta ungdomslag. Handledare var en av våra nytillträdda styrelsemedlemmar samt vår föreningskonsulent.

Årets extrema värme gjorde att det var svårt att hålla i organiserade aktiviteter utomhus eftersom värmen tog på både ork och koncentration. Vid innebandyrelaterade och andra fysiska aktiviteter/lekar höll vi oss därför inomhus. Då vi ändå tycker att det är viktigt att tillbringa tid ute i den friska luften såg vi till att varje dag göra någon enklare aktivitet utomhus t.ex. vattenlekar, promenad till närbelägna Körsbärsparken, eller fri lek/vila på fotbollsplanen utanför hallen. Det var också intressant och givande att lyssna till barnens reflektioner i våra värdegrundsövningar, vilka var ett återkommande inslag varje dag.  

Även i år serverades en näringsrik lunch från restaurang akvarellen samt ett mellanmål varje dag. I år fick vi även Pucko från Arla via vår sponsor Minibar, vilket förgyllde sista dagens mellanmål. Sista dagen avslutades med sedvanlig glass och diplomutdelning.

2017

Fler bilder (+60) >>

Årets Kul i Sommarveckor i Tullingehallen gick av stapeln v25 samt v31.

Totalt hade vi 32 deltagande barn, varav vi kände igen flera stycken från tidigare år. Detta tycker vi naturligtvis är extra roligt då det känns som att vi får ett kvitto på att det vi gör är uppskattat av barn och föräldrar.

Som ledare för lägret anlitade vi återigen ungdomar från vår ledarakademi, vilket även känns som ett vinnande koncept. De deltagande barnen uppskattar verkligen att ha unga ledare. I år var det två tjejer från fjolårets ledarakademi och två killar från årets. Naturligtvis har de unga ledarna handledning av en vuxen, vilken även i år var vår föreningskonsulent. 

Under Kul i Sommar fick barnen spela innebandy och leka både inomhus och utomhus. Stående inslag var de ständigt efterfrågade innebandymatcherna samt en promenad till den närliggande Körsbärsparken. Veckans höjdpunkter var för de flesta barn "vattenkrig" och leken "Kryssa Kung". Vi lade som tidigare år in avsnitt där barnen under lekfulla former fick arbeta med värdegrundsfrågor tillsammans och det är spännande att följa barnens resonemang i olika frågeställningar. I år fick vi även erfara att det för vissa barn kan kännas som en verklig händelse när man får visa upp ett problem som ett kort teaterstycke, vilket ledde oss in i en diskussion gällande verklighet och fiktion.

Varje dag serverades lunch - vi alternerade mellan att hämta denna från restaurang Akvarellen här i Tullinge och att tillaga lunchen på plats och givetvis fick alla även mellanmål i form av frukt, yoghurt och smörgåsar.

Båda veckorna innehöll åter en avslutning där barnen bjöds på glass och fick varsitt Diplom att ta med sig hem.


2016

Fler bilder (+8) >>

Vi hade även i år förmånen att arrangera två Kul i Sommar-veckor tillsammans med Botkyrkabyggen och vi valde att inte lägga dessa veckor i direkt anslutning till varandra för att ge fler barn möjlighet att delta. Det visade sig att detta sätt att tänka gav avkastning då båda veckorna var fulltecknade och vi hade även några barn på köplats. Till följd av sena avhopp kunde vi i slutändan erbjuda samtliga anmälda barn en plats på lägret, vilket glädjer oss. Det slutgiltiga deltagarantalet landade på 22 respektive 24 barn. 

Som ledare för lägret tog vi i år in tjejer och killar från vår egen ledarakademi. Ledarakademin är ett sätt för oss att ge spelare från 15 år och uppåt en chans att vidareutvecklas till duktiga ledare och de har under ca 6 månaders tid fått utbildningar i allt från pedagogik till hjärt- och lungräddning. Vid dessa veckor var ledarna 16-18 år gamla. Det kändes extra bra att kunna erbjuda sommarjobb till dessa duktiga ungdomar vars utveckling vi följt på nära håll. Båda veckorna hade tre ungdomsledare och övervakades av vår föreningskonsulent. Vi tror starkt på konceptet med unga ledare då barnen ser upp till dessa och känner sig sedda och viktiga på ett annat sätt än de gör i relation till vuxna.

Under Kul i Sommar fick barnen spela innebandy och leka både inomhus och utomhus. Vi lade som tidigare år in avsnitt där barnen under lekfulla former fick arbeta med värdegrundsfrågor tillsammans. Mycket uppskattat och lärorikt! Veckans höjdpunkt för de flesta barnen var ”vattenkrig” där ledarna deltog med liv och lust.

Varje dag serverades lunch från restaurang Akvarellen här i Tullinge och givetvis fick de även mellanmål i form av frukt, yoghurt och smörgåsar.

Båda veckorna innehöll en avslutning där barnen bjöds på glass och fick varsitt Diplom att ta med sig hem.

2015

Lägret hade 26st deltagande barn där majoriteten var med under den andra veckan. Vi gav en tjej från vårt damlag och en kille från våra herrjuniorer ett sommarjobb som ledare för lägret som de tillsammans med vår föreningskonsulent gjorde en fantastiskt insats under.

Under Kul i Sommar fick barnen spela innebandy och leka både inomhus och utomhus. Även om utomhusaktivteterna blev färre i år än planerat och föregående år då vädret inte riktigt var med oss. De besökte Körsbärsparken intill Tullingehallen och de lekte vattenlekar och andra lekar på konstgräsplanen vid Trädgårdsstadsskolan. Vi hade också avsnitt där barnen under lekfulla former fick arbeta med värdegrundsfrågor tillsammans. Mycket uppskattat och lärorikt!

Det är alltid roligt att lära känna nya barn och i år var det flera av deltagarna som uttryckte en önskan om att börja spela innebandy till hösten, vilket naturligtvis känns extra roligt.

2014

Fler bilder (+92) >>

Lägret hade 20st deltagande barn under sin första vecka och 10st under den andra. Vi gav två stycken tjejer från vårt damlag ett sommarjobb som ledare för lägret som de tillsammans med vår föreningskonsulent gjorde en fantastiskt insats under.

Kul i Sommar var högt uppskattat av både barnen och föräldrarna. Det är även flertalet föräldrar som hört av sig efter lägret för att tacka för att deras barn fått varit med.

Under Kul i Sommar fick barnen spela innebandy och leka både inomhus och utomhus. De besökte den stora lekparken intill Tullingehallen där de lekte vattenlekar och andra lekar. Vi lade också in avsnitt där barnen under lekfulla former fick arbeta med värdegrundsfrågor tillsammans. Mycket uppskattat och lärorikt!

Vi ordnade så att barnen serverades en näringsrik lunch som kördes till hallen från restaurang Akvarellen här i Tullinge varje dag och givetvis fick de även mellanmål i form av frukt, yoghurt och smörgåsar.

Båda veckorna innehöll också en avslutning där barnen bjöds på glass och fick varsitt Diplom att ta med sig hem.

 
Våra arrangemang:
Våra sponsorer:
Våra samarbetspartners:
Gilla FBI Tullinge på Facebook!
Följ FBI Tullinge på Twitter!