Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Herrar A

Uddamålsförlust trots stark inledning
2016-01-23 19:27
Vi inleder lite slarvigt de första minuterna av matchen men hittar strax skärpan. Bra fart på spelet från båda lagen. Hemmalaget tar ledningen i tredje minuten men repliken kommer ganska snabbt en dryg minut senare när Adam E skjuter från sin vänsterbacksposition och Söder sticker påpassligt fram klubban och styr upp bollen högt i målet bakom en överlistad hemmakeeper och det är kvitterat, 1-1. Några minuter senare får vi spela pp men även om vi etablerar ett bra uppställt spel så håller hemmalaget tätt. Mitt i perioden hittar sedan André från sarghörnet fram med en fin pass till Dempa som klivit in framför kassen och vi tar ledningen, 1-2. Tre minuter senare är det repris, Dempa finns återigen framför kassen och river och sliter och trycker in 1-3, ass André igen. Ytterligare tre minuter senare fullbordar Dempa sitt hat trick, denna gång är det Anton som står för assisten. 1-4, vilket blir resultatet efter period 1. Perioden utan tvekan till oss även om vi hade några mindre lyckade minuter i inledningen. Därefter riktigt bra spel, enkelt, rakt från egen planhalva och kreativt och rörligt i anfallszonen.

Vi inleder andra perioden med en man mindre på banan efter en tvåa på Söder som dömdes ut i slutet av första perioden. Vi är täta och följsamma i boxen och håller tätt bakåt. Strax efter att vi blivit fulltaliga får Söder vila sig ännu en gång och vi visar även denna gång upp en tät och fin box. Sekunderna efter att vi blir fulltaliga ställer vi om och anfaller och får en straff efter en något brysk insats av en försvarare framför hemmakassen. André tar hand om den och är kylig, väntar ut hemmakeepern som till slut lägger sig ner, och André rundar honom till vänster och rullar in bollen under. 1-5. Mitt i akten är det hemmalagets tur att få straff, vilken tilldöms efter att Anton krigar om bollen för att åstadkomma en spelvändning när den studsar ut från området närmast Phille i kassen ut i slottet. Phille behåller sin sedvanliga kyla och avslutet missar målet. Anton får då vila sig två minuter och ännu en gång spelar vår box exemplariskt och håller tätt. Fem minuter senare kämpar Adam E med en hemmaspelare om bollen bakom kassen och får som en konsekvens av det vila sig två minuter. Även denna gång uppträder vår box exemplariskt och vi håller tätt än en gång. I periodens sista minut reducerar hemmalaget efter ett fint placerat skott från vänsterkanten i bortre krysset, så det står 2-5 på tavlan i periodvilan. Perioden präglas naturligtvis av att vi nästan halva tiden får spela med en man mindre på plan men vi håller inte alls samma nivå som i första akten i spel fem mot fem. Ingen fara på taket dock, vi kontrollerar matchen så här långt.

I sista pausvilan pratar Mange och Totte om att hitta tillbaka till spelet vi hade i första perioden, rakare och enklare och med belastning i slottet. Sex minuter in i akten missar vi markering och 3-5 kommer som ett resultat av det. Hemmalaget gör även 4-5 och 5-5 efter att ha fått vittring och när vi inte alls gör jobbet som vi ska. I samband med kvitteringsmålet med knappt fem minuter kvar utdöms en M1 på Söder när han tydligen kolliderade med en hemmaspelare på väg till båset direkt efter målet. Svårt att veta vad som egentligen hände på grund av att hallen släcktes ner efter hemmalagets mål fram till detta, men vi får utgå från att domarna såg vad som hände här. Denna händelse innebar att vi spelar med en man mindre under resten av matchen. Vi spelar återigen samma fina spel i box play som tidigare i matchen men vi orkar inte hålla upp det hela vägen och med två minuter kvar kommer 6-5 för hemmalaget och även om vi tar ut målvakten därefter för att åstadkomma en kvittering får vi ändå åka hem poänglösa, trots flera vassa chanser i slutfasen. I tredje perioden gör vi inte jobbet hela vägen, utan tappar initiativet samtidigt som hemmalaget tar över.

Riktigt bra spel i första perioden, en OK andra period med avseende på hur vi försvarar oss i spel i numerärt underläge, och en oinspirerad avslutning i tredje perioden är väl sammanfattningen från idag. Efter matchen ventilerade truppen på ett konstruktivt sätt vad som inte fungerade idag. Räkna med att vi kommer rejält revanschsugna till nästa match mot Farsta borta på lördag. Matchstart 13.15. VAR DÄR!