Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Herrar A

Play Off -CHECK!
2016-02-27 16:56
Vi har i och med dagens seger nått vårt första delmål för denna säsong -att ta oss till kvalspel. Jag behöver väl inte nämna vilket det slutliga målet är ;-)?

Vi börjar bra, med rätt fokus och bra fart. I byte nummer två bryter Jake bollen på mittplan, spelar ut till Mattis på högerkanten, drar en gubbe och avslutar och vi har 1-0 efter knappa två minuter. Bra inledning! Vi fortsätter att skapa chanser och i femte matchminuten är det dags för Mattis att bjuda tillbaka när han återigen från högerkanten bågar in, driver ner mot högra stolpen, tickar över till Jake vid vänstra stolpen och målvakten hinner inte med sidledsförflyttningen. 2-0. I tionde minuten reducerar gästerna när vi uppträder lite tafatt i försvarsspelet, 2-1, lite väl billigt. Vi håller dock nivån uppe och i trettonde minuten börjar vi ett anfall från egen zon där bollen går på snöre och efter några passningar som skär igenom försvaret så är det Anton som spelar ut till Dempa på kanten och bland alla vimmelkantiga svarttröjor sätter 3-1. Bara trettio sekunder senare utökar vi till 4-1 när Söder hittar fint fram till Jake som parkerat framför kassen. Därefter klarar vi av ett box play och får även chansen att utöka i pp men det står fortfarande 4-1 på tavlan när det är dags för paus.

I andra perioden faller vi ner i både tempo och fokus och bjuder in gästerna i matchen. Det saknas initiativförmåga och vi har inte alls samma energi som i större delen av första perioden. Det här utnyttjar gästerna och reducerar till 4-2. I sekvensen efter får vi en tvåa mot oss, och vi klarar det efterföljande boxspelet utan ytterligare noteringar. Perioden fortsätter utan att vi hittar tillbaka till första periodens spel, enstaka spelare försöker men det blir inget samordnat lyft. Mot slutet av perioden får vi återigen spela box och den här gången blir vi för passiva och då kommer reduceringen med bara några sekunder kvar av perioden. 4-3, och den här perioden går till gästerna.

I början av tredje perioden visar vi mer av samma spel som vi hade i första, och Mattis som är på bra humör idag utökar till 5-3 efter en dryg minut efter att vi bitit oss fast i ett bra presspel bakom motståndarmålet. Nu hade man ju gärna sett att vi släppte loss och spelade ut ordentligt men istället är det gästerna som bara några minuter senare reducerar till 5-4 och det är återigen onödigt spännande. Under andra halvan av perioden döms det ut några tvåor åt båda hållen men tack vare några kvalificerade räddningar från Phille längst bak håller vi ifrån. I samband med att gästerna får en tvåa med sig med bara två minuter kvar tar de time out. En stund in i vårt pp får gästerna frislag på vår planhalva och de tar då ut keepern för att försöka kvittera. De är nära att lyckas men återigen sprattlar Phille på rätt sätt och vi vänder upp spelet och är flera gånger nära att näta i tom kasse. Med knappa minuten kvar stjäl Söder bollen på mittplan, spelar fram till André på vänsterkanten och han tråcklar sig fram på sitt karaktäristiska sätt och driver på mot mål men avsluten tar på kroppar, klubbor och fötter men efter tredje (?) varvet runt kassen och med bara halvminuten kvar får han lön för mödan när bollen till slut sitter i tom kasse och han gör därmed 6-4 och poäng i sin 42:a raka match.

Vi är med dagens seger klara för Play Off 1, och kommer nu under den kommande veckan att fokusera på att förbereda oss för kvalet på bästa möjliga sätt och naturligtvis att vinna den avslutande seriematchen.
Vår första Play Off-match kommer att spelas lördag 12/3 på hemmaplan kl 15.00. Match två och eventuell match tre spelar vi på bortaplan. Mer information följer på måndag kväll 7/3 när SIBF lagt spelschemat.