Herrar A

Klar seger efter målrik men lite avslagen match
2016-03-06 20:06
Vi åkte till Ormingehallen med decimerad styrka. 5 man på sjuklistan, 3 bortresta i Thailand och 1 man skadad gjorde att vi mönstrade 14 man, förstärkta av Schmuck, Ludde och Fabbe Lindbäck från HJ-svart.

Vi inledde bäst med full fart framåt från första början och framför allt förstalinan med Mattis, Anton och Dempa framför Tysk och Fabbe hittade inspirationen direkt. Dempa öppnade målskyttet efter prick fyra minuter på ass från Anton, 0-1. Nästan fyra minuter senare pressar vi hemmalagets backar högt och Dempa stjäl bollen och utökar till 0-2. Hemmalaget reducerar när vi tappar lite bevakning framför Phille och ett skott utifrån styrs lite för enkelt in av en ohotad vittröja mitt i perioden, 1-2. Två minuter senare gör stekhete Dempa sitt tredje mål när han bryter ett anfall och ställer om, driver upp längs vänsterkanten, väggar med Anton och får tillbaka bollen och avslutar distinkt. 1-3! Med en minut kvar reducerar hemmalaget efter ännu en oinspirerad försvarsinsats från vår sida. 2-3 vilket också blir resultatet efter första perioden, som spelmässigt går klart till oss.

I andra får vi en smakstart när Mattis får bollen efter tek, driver upp och väggar med Dempa och sätter bollen lätt och snyggt i nät och vi har 2-4 bara 14 sekunder in i perioden. Tre minuter senare reducerar sedan hemmalaget till 3-4 och två minuter efter det börjar vi ett anfall från egen planhalva och bollen går på snöre från ena kanten till den andra flera gånger genom hemmaförsvaret som blir lite yra i mössan och sist på bollen är Dempa, och det är Tysk som står för assisten. 3-5! Två minuter senare utökar vi till 3-6 när Tysk slår en crosspassning från egen planhalva fram till Mattis som rinner fram så där enkelt som bara han kan när han har en bra dag och naturligtvis sitter bollen i nätet. Mitt i perioden klarar vi av två stycken tvåor, vårt boxspel fungerar bra idag. Efter att larmet gått i hallen på grund av strömavbrott blev det några minuters extra vila och omstart av matchklockan innan matchen kunde fortsätta. I den sjuttonde minuten får vi se ett mål som är som en repris på 3-5 målet, när bollen skär fram och tillbaka genom hemmaförsvaret, avslutet kommer när Dempa spelar fram till Mattis som utökar vår ledning till 3-7, och det är den sista noteringen i protokollet den här perioden som även den går till oss spelmässigt. Bättre fart på båda femmorna i den här akten.

Tredje perioden inleder hemmalaget bäst, och reduceringen 4-7 kommer efter en och en halv minut. Vi replikerar dock snabbt redan i nästa byte när Söder bryter på mittplan och spelar fram till Schmuck som sätter 4-8. En och en halv minut senare är det återigen dags för ett anfall med tre passningar som äter sig genom hemmaförsvaret, och sist på bollen är ännu en gång Dempa, fint framspelad av Mattis. 4-9. Strax efter det klarar vi av ännu en tvåa mot oss och även om hemmalaget reducerar till 5-9 en minut efter att vi är fullt manskap så är det vi som har kontroll över händelseförloppet och mitt i akten skjuter Tysk fart från egen planhalva och i höga slottet väggar han med Mattis, får tillbaka bollen och sätter så 5-10. Hemmalaget kämpar på och reducerar två minuter senare till 6-10. Med fem minuter kvar av perioden får vi spela pp för första gången i matchen men bara tio sekunder in i det är det hemmalaget som nätar, 7-10, och knappast godkänt. Inte nog med det, vi tar en tvåa för protest mot domslut i samband med målet. Bara tio sekunder senare spelar Tysk fram till Anton och vi utökar till 7-11. Med två minuter kvar av matchen skjuter Fabbe från sin vänsterbacksposition och bollen går i mål, 7-12. Assist Mattis. Hemmalaget kämpar vidare och reducerar igen bara sjutton sekunder senare när vi står på hälarna, 8-12. Sista minuten tar hemmalaget ut målvakten för att spela sex mot fem när de har kontroll på bollen men spiken i kistan kommer efter att stabile Phille i kassen limmar ett skott och ser Schmuck fri på mittlinjen vid vänster sargkant, kastar ut och Schmuck drar sin gubbe och lägger kallt in bollen i tom kasse och fastställer därmed slutresultatet, 8-13.