Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Herrar A

Tack för den här säsongen
2016-03-20 21:19

Det var ett laddat lag som klev in på plan idag för att ta tag i matchinledningen på ett bättre sätt än i går. Onyx vinner tekningen och kan starta det första anfallet men vi värjer oss en och två gånger. I andrafemmans första byte fångar Mattis upp bollen på egen planhalva och hittar Jake i höga slottet och han vänder upp och skjuter ett skott högt och bollen går in i mål och vi tar ledningen 0-1 efter knappa två minuter, det kan man kalla en smakstart. Efter fyra minuter kvitterar hemmalaget i en omställning när skottet avlossas under Bergets sidoförflyttning och vi har 1-1. I bytet efter river och sliter Nille förtjänstfullt på egen planhalva, plockar åt sig bollen och hittar Tysk som driver mot mål, avlossar bössan och vi återtar ledningen, 1-2. Några minuter senare är det återigen den för dagen stekheta Nille som erövrar bollen, hittar in till Jake i höga slottet som hittar en lucka genom täckande försvarare och en skymd målvakt, så där har vi 1-3. Mitt i perioden får vi en tvåa mot oss för slag, inget att säga någonting om och den utnyttjar hemmalaget effektivt och de har reducerat, 2-3. En minut senare är vi inte täta i uppställt försvar, vi släpper igenom en diagonalare och bollen passerar Berget och det är 3-3 på tavlan. Vi fortsätter att mata på och skapa chanser framåt men i sista minuten anfaller hemmalagets förstafemma och avlossar ett skott från höga slottet när Berget är skymd och det är 4-3 på tavlan. Perioden trots det klart till Tullinge spelmässigt.

Fyra minuter in i andra perioden får vi spela box igen och då trär hemmalaget in 5-3 köksvägen när vi misslyckas att stänga vid stolpen. Vi fortsätter att kraftsamla framåt och skapar många chanser men det resulterar inte. Här passar den klassiska klyschan ”stolpe ut” tyvärr bra in, vi hade flera ramträffar och annars kom en fot, klubba eller hemmamålvakten turligt i vägen för bollen. Vi rider ut en tvåa i mitten av perioden, men i femtonde minuten blir vi lite passiva i uppställt försvar och tillåter ett skott från höga slottet och det sitter kliniskt i krysset och vi har 6-3. I slutet av andra sätter vi tryck på hemmaförsvaret och det är återigen Nille som vinner bollen och spelar fram Jake som inte gör något misstag och där har vi 6-4 vilket står sig perioden ut. Spelmässigt går även denna period till oss, vi håller huvudena högt och är fortfarande i hög grad med i matchen.

I tredje perioden går vi ner på två femmor, spelet fortsätter som i andra perioden och vi krigar på men har inte marginalerna med oss. Fram mot mitten av perioden börjar vi mer och mer koppla greppet spelmässigt och hemmalaget väljer då att ta time out för att hitta motmedel. Några minuter senare kommer 7-4 när hemmalaget anfaller, rundar kassen och hittar en lucka bakom Berget. I samband med det målet tar vi time out. Halvminuten senare tilldöms hemmalaget straff efter en ”hög klubba”, dagens andra tvåa för den förseelsen, något som inte ens renderade i frislag till oss när motsvarande agerande från hemmalagets spelare inträffade. Svårförståeligt. Berget, som gör många kvalificerade ingripanden idag, lurar hemmaspelaren på konfekten vilket leder till ännu ett box play. Här visar hemmalaget återigen sin effektivitet och utökar till 8-4. Aktiv coaching nu, och vi plockar ut Berget så ofta som tillfälle ges. Halvminuten efter förra målet rakar André in 8-5 i en situation framför kassen och vi får lite ny energi igen. Med en minut kvar av perioden tar domarna en tvåa på en hemmaspelare efter tufft spel vid sargen och i det efterföljande tumultet skickas även en av våra spelare till båset vilket gör att vi har fem mot fyra med Berget vid sidan istället för sex mot fyra. Hemmalaget gör då 9-5 i tom kasse men i matchens sista sekund gör Mattis 9-6 assisterad av Axel. Den här perioden var hemmalagets och det räckte till seger i och med att de hade marginalerna på sin sida.

Utvisningar: Onyx 1, Tullinge 5 vilket inte på långa vägar speglade matchbilden.