Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Herrar A

Uddamålsförlust efter tät match
2017-02-11 19:09
Vi satte en bra och fokuserad uppvärmning innan matchen. Hemmalaget går först på anfall men vi avvärjer attackerna med vårt täta försvarsspel. Hemmalaget spelade som väntat med hög press, ofta med två spelare, men vi hittar bra alternativ och kan spelvända på de ytor som då öppnas upp. Tre minuter in i första perioden vinner Tysk bollen på högerkanten på egen planhalva, spelar Aje som driver upp på vänsterkanten, spelar över på högerkanten där Simon hittat en yta, avslut och vi har 0-1 på tavlan! I fjortonde minuten får vi en tvåa efter en kamp om bollen bakom mållinjen. Vi täcker av skott och skär av passningsvägarna till att börja med, men sedan letar sig en passning på tvären genom slottet med knapp marginal förbi Anton och direktskottet från vänsterfickan lyckas passera täckande G och det är kvitterat, 1-1, trots att vårt försvar var "där". Spelmässigt är det vår period, vi har många sköna omställningar men hemmakeepern har en bra dag och avvärjer mycket.

I andra periodens inledning blir vi av någon anledning lite försiktiga och får smaka på vår egen medicin när hemmalaget ställer om snabbt, ofta genom långa snabba utkast från målvakten fram till en framrusande spelare. Under de tre första minuterna kommer både 2-1 och 3-1 på det sättet, och avsluten är välplacerade. I bytet efter etablerar vi oss i anfallszonen och vid en tilltrasslad situation framför mål får vi en straff, som Jake tar hand om, han lyckas dock inte överlista målvakten, så vi får spela pp. Vi rullar runt bra och skapar flera chanser men inte heller här har vi marginalerna med oss och hemmalaget rider ut stormen. Nu tar vi initiativet i matchen och pumpar på framåt vilket i andra halvan av perioden börjar ge resultat. Efter drygt tretton minuters spel överraskar Phille bänken med ett långt utkast till Jake i mittcirkeln. Jake hittar Aje som siktar och avlossar bössan, 3-2! Antons lina vill inte vara sämre så i nästa byte får Dempa bollen på mittlinjen från back, spelar fram Mattis som går på avslut och vi har kvitterat, 3-3. I slutet av perioden dödar vi en tvåa på ett effektivt sätt, och vi tar med oss en positiv känsla in i pausvilan.

Vi går ner på två femmor i tredje perioden för att öka trycket. Det märks mer och mer att det är en seriefinal när det blir mer fysisk kamp och känslorna börjar svalla, såväl som på planen som på de båda bänkarna. Tuff kamp över hela banan. Det skapas chanser åt båda hållen men först när mindre än två minuter återstår har hemmalaget marginalerna på sin sida när bollen studsar deras väg och de kan fiska upp bollen och sätta 4-3 bakom Phille som gör en bra insats idag igen, sett över hela matchen. I samband med målet tar vi time out men får inte till någon riktigt vass chans att kvittera trots att vi spelar med en man mer på plan. Med nitton sekunder kvar kommer dagens skådespelarprestation i samband med en sargduell bakom Phille, vilket resulterar i att vi spelar med en man kort i slutfasen av matchen, något som förstås påverkade våra möjligheter att kvittera negativt.

Matchen slutar med uddamålsseger för hemmalaget. Betydligt bättre insats från vår sida idag, jämfört med hemma i höstas. Förhoppningsvis har vi gett dem en del att fundera över inför kommande kvalspel, där vi mycket väl kan komma att mötas igen. Serieseger innebär visserligen fördel att få välja första kvalmotståndare och hemmaplansfördel, men det lag som vill gå hela vägen behöver besegra alla motståndare oavsett var matcherna spelas. Åby har Linköping, Älvsjö, Tumba och Telge kvar att möta, och vi har Tumba, Telge, Katrineholm och Värmdö. Det finns tolv poäng till att spela hem, ni kan lita på att laget har fokus på full pott för att få ett bra utgångsläge och en bra känsla med in i kvalspelet.

Poängmakarna idag
Aje 1+1
Simon 1+0
Mattis 1+0
Jake 0+1
Dempa 0+1

Tack till våra trogna supportrar, hemmalaget och domarna för idag. Nu väntar träning måndag och tisdag innan vi tar emot Tumba hemma i borgen på onsdag kväll. Matchen börjar kl 19.30, du kommer väl!