Med rätt att utveckla. Med rätt att glädja. Med rätt att engagera.
Herrar A

Åby nästa!
2017-03-19 18:21
Matchens lirare Mattis, som fick en fin bukett från vår sponsor Tullinge Blommor!

Stabil seger 9-5 i tredje och avgörande kvalmatchen, totalt 17-10 över de tre matcherna. Laddningen i omklädningsrummet och uppvärmning före match gick att ta på. Fullt på läktaren och ännu ett härligt kvalarrangemang – tack till alla inblandade, ni vet vilka ni är!

Precis som de två tidigare kvalmötena var det gästerna i blått som var lite mer alerta i inledningen även om vi blixtrade till och skapade flera fina chanser under de första tio minuterna. Gästerna tar ledningen 0-1 efter sex minuter men vi äter oss successivt in i matchen och kvitteringen kommer efter ytterligare sex minuter när vi diagonalar två gånger och ställer målvakten. Mattis står för assisten och Dempa målgörare, 1-1! Nästa byte när Mattis & Co är på banan bryter Axel i försvarszon och Mattis lägger bollen förbi forward, löper runt och gör sin back och sätter bollen säkert vid bortre stolpen och vi tar ledningen 2-1. I samband med målet får gästerna en tvåa mot sig och vi sätter igång spelet med en man mer på banan. Trettio sekunder in i pp håller Jake bollen bakom mål och sticker fint in den till Anton som utökar till 3-1. En knapp minut senare spelar Marco fram en fin passning till Nille som avlossar bössan och bollen går stolpe in och vi har nu 4-1, och har gjort fyra mål inom loppet av tre minuter. Dryga minuten efter det kommer ett backskott från mer än halva plan, som oturligt ändrar riktning på någon vilket ställer Phille och gästerna reducerar, 4-2 på tavlan. Med minuten kvar av första perioden utökar vi dock ledningen till 5-2 när vi under en sekvens har bra tryck i anfallszonen och vinner en dubbling bakom mål och Mattis spelar fram till Dempa som nätar. Perioden mycket klart till oss.

I andra perioden kontrollerar vi spelet bra, visserligen skapar gästerna en del men vi är täta bakåt. Framåt är vi inte lika aktiva som i första perioden, vi har inte riktigt samma fart på boll och fötter. Enda noteringen i matchprotokollet under perioden är ett reduceringsmål som kommer efter en patenterad vändning i fickan in i höga slottet och ett skott, 5-3. Vi har gått ner på två femmor under perioden, vilket inte ger någon stor effekt där och då. Spelmässigt jämnare, med lägre tempo än i första.

Lite bättre initiativ i inledningen av tredje, men vi får efter knappa fyra minuter spela box, vilket vi löser lika fint som många gånger tidigare. Efter ytterligare fyra minuter är det dags igen och den här gången får gästerna hål på vår täta box och det står nu 5-4 på tavlan men det finns ingen oro på bänken trots att gästerna ligger på hårt med etablerat anfallsspel under de kommande minuterna. Istället är det vi som ställer om när Tysk spelar fram till Mattis som tar position bakom motståndarkassen, och kliver in framför och gör 6-4. Tre minuter senare kommer vi i ännu en spelvändning när Mattis nu hittar Dempa som sätter den i första krysset, 7-4, och gästerna tar time out. När spelet sätts igång igen tar gästerna ut målvakten för att komma ikapp och de skapar en del längre anfall med bra tryck men vi står upp och krigar för att avvärja farorna. Efter en sån period anfaller vi ännu en gång och målvakten hinner tillbaka in, men Nille kan sätta 8-4 efter passning från Jake, med dryga två minuter kvar av perioden. Gästerna fortsätter att pumpa på med sex mot fem, men det är vi som utökar till 9-4 i tom kasse när Dempa rakar in bollen från nära håll efter en pass från Mattis på vänsterkanten. Med tolv sekunder kvar fastställs slutresultatet 9-5 på straff efter en märklig situation framför Phille, när Nille slår bort bollen och Jake är lite för robust i agerandet mot den framstörtande anfallaren. Nåja, klar seger, ännu en stabil laginsats och stark period från vår sida.